Sosyal medya 11 bin dolarlık ilanı konuşuyor: Gerçek ortaya çıktı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, yıllık 11 bin 153 dolar maaşa otomobil tamircisi arıyor.

Yayınlanma: 28.09.2021 - 11:01
Sosyal medya 11 bin dolarlık ilanı konuşuyor: Gerçek ortaya çıktı
Abone Ol google-news

Konsolosluğun Twitter hesabından, kuruma ait araçların bakımından ve temizliğinden sorumlu otomobil tamircisi arandığına dair bir iş ilanı paylaşıldı.

İşin gerektirdiği başlıca nitelikler ise 'orta düzeyde İngilizce, 5 yıllık ehliyet, harita okuyabilme yeteneği, temel seviyede bilgisayar becerisi ve konsolosluğun yakınlarındaki hastane, karakol ve itafiye istasyonunun yerini bilmek' olarak belirtiliyor.

Sosyal medyada gündem haline gelen söz konusu iş ilanı hakkında Başkonsolosluk tarafından yeni bir açıklama geldi. 

BAŞKONSOLOSLUKTAN AÇIKLAMA

'Kafa karışıklığını' önlemek adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kısa süre önce paylaştığımız 'Automotive Mechanic' ilanının bazı kafa karışıklıklarına yol açtığını öğrenmiş bulunmaktayız. Belirtilen maaşın yıllık miktar olduğunu ifade etmek isteriz. Bilgi almak ve başvuru yapmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz"

En az 3 yıl deneyim gerektiği belirtilen ve haftada 40 saat çalışma öngörülen pozisyonun maaşı ise yıllık 11 bin 153 (Yaklaşık 98 bin 153 TL) dolar.

Ortaokul ve lise mezunlarına yönelik olduğu belirtilen iş ilanında olumlu dönüş yapılan adayların dil veya yetenek testine çağrılabileceği ya da sözlü mülakata davet edilebilecekleri ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler