Paris'teki kiralık scooterlar için son gün
Fransa'nın başkenti Paris'te elektrikli skuter kiralama hizmeti veren Dott, Lime ve Tier Mobility şirketlerine başkent sokaklarındaki skuterleri toplamak için verilen yasal süre gece yarısı dolacak.

Şirketlerin kentte 2 bin 500 park alanında 15 bin scooterla sunduğu hizmet özellikle turist ve gençlerin ulaşım tercihleri arasında yer alırken, söz konusu araçlar caddelere bırakıldığı, yaya geçişlerini engellediği için tepkilere yol açıyordu.
Paris'te elektrikli scooter kiralama hizmetinin devam edip etmemesi için nisanda yapılan referandumda yüzde 89,3 "hayır" çıkmıştı. Referanduma katılım 7,45'le sınırlı kalmıştı.
Böylece Paris, Avrupa kıtasında elektrik scooter kiralama hizmetini yasaklayan ilk başkent olmuştu. Yasak kişisel scooterleri kapsamıyor.
Fransa'da yılda 2,5 milyon kişi, Paris'te ise ayda 400 bin kişi elektrikli scooter hizmetinden yararlanıyor.
En Çok Okunan Haberler
-
‘Hain, alçak, adi, soysuz Vahdettin’
-
'Atatürkçü ve namaz kılan bir insanım'
-
Ender Saraç'tan ilk açıklama!
-
En zengin ve yoksul iller belli oldu
-
Kopenhag'dan itiraf: 'Bize bir şey oldu'
-
UEFA'dan Kopenhag - Galatasaray maçı değerlendirmesi!
-
Yüzde 50 zam beklentilerine yanıt verdi
-
Erbakan'dan AKP'ye şartlı destek
-
Vahdettin'i savundu, 15 Temmuz arşivi ortaya çıktı!
-
Galatasaray'ın rakibi Kopenhag'da kriz!