Erdoğan'ın 15 Temmuz etkinliğinde taktığı gözlüğün fiyatı gündemde: 10 asgari ücret ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı video mesajında yurttaşları sabretmeye çağırmıştı. Yurttaşlardan sabır istenen bayram mesajından bir hafta sonra düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıldönümü programında Erdoğan'ın 55 bin liralık güneş gözlüğü takması ise yurttaşlar tarafından eleştirildi.

Yayınlanma: 16.07.2022 - 12:52
Erdoğan'ın 15 Temmuz etkinliğinde taktığı gözlüğün fiyatı gündemde: 10 asgari ücret ediyor
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı video mesajında "hayat pahalılığının insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı zorlukları elbette biliyoruz" demişti. Erdoğan, konuşmasında yurttaşları iktidarın uyguladığı programları desteklemeye ve sabretmeye çağırmıştı.

"SABIR TALEP EDİYORUM"

Erdoğan, sosyal medya hesapları üzerinden bir video konuşması ile paylaştığı Kurban Bayramı mesajında, kurdaki dalgalanmalara ve hayat pahalılığına değinerek şunları söylemişti:

"Yaklaşık 4 yıl önce ekonomideki önceliğimizi istihdama vererek yaptığımız tercihin doğruluğunu yaşanan her gelişmeyle bir kez daha görüyoruz. Küresel ekonomideki bozulmanın ülkemize olan etkileri yanında kurdaki dalgalanmanın ve hayat pahalılığının insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı zorlukları elbette biliyoruz. Aldığımız tedbirler ve hayata geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe elimizdeki imkanların ve kat ettiğimiz mesafenin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara daha güçlü destek ve biraz daha sabır talep ediyorum."

YURTTAŞA SABIR, KENDİNE 10 ASGARİ ÜCRET EDERİNDE GÖZLÜK

2019'un haziran ayında katıldığı Japonya gezisinde Emine Erdoğan'ın kullandığı 50 bin dolarlık çanta gündeme gelmiş, daha önce yapılan lüks harcamalar için de "İtibardan tasarruf olmaz" savunması yapan Saray'ın ejder suyu, starex meyvesi eşliğinde aloevera, beyaz çay, zencefilli somonlu suşi menüsü de tartışma konusu olmuştu.   

Bu kez de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurttaştan sabır istedikten tam bir hafta sonra "54 bin 519 liralık" gözlüğü ile 15 Temmuz programına katıldı. İYİ Partili İbrahim Özkan, Twitter hesabından konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Bu gözlüğü bugün bir parti genel başkanının gözünde gördüm. Hoşuma gitti baktım fiyatına 54.519 TL. Ama gözlük güzel."

AKILLARA YİNE YÜZÜK AÇIKLAMASI GELDİ

Erdoğan'ı taktığı güneş gözlüğünün fiyatının öğrenilmesi ile kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan konu akıllara yine Erdoğan'ın yüzük açıklamasını getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanı iken yaptığı yüzük konuşmasına göndermede bulunan bir yurttaş "Bir yüzükle çıkılan yolda gelinen noktaya bakın 54.518 TL'lik güneş gözlüğü. Doymadılar, bütün bir ülke doyuramadık" dedi.

Diğer bir yurttaş ise "Gözlük olmuş maaşının yarısı kadar bu adam nasıl geçinecek yahu!" sözlerine yer verdiği bir paylaşım yaptı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler