Bağışıklığı güçlendirmek için 8 süper besin
Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi’nden
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek anlattı:
PORTAKAL:
C ile A vitamini vücutta hücreleri koruyucu özelliğe sahip antioksidan vitaminler arasında yer alıyor. Günde 2 portakal yiyebilirsiniz.
ISPANAK:
Ispanak, içerdiği A ve C vitaminiyle güçlü bir antioksidan. Bu vitaminler bağışıklık sistemimizin zayıflamasını önler. Haftada iki gün ıspanak yenilebilir.
BALIK:
Balık hem protein hem de iyi bir selenyum ve çinko kaynağı. Selenyum özellikle hücre yaşlanmasını önlüyor ve kalp sağlığını koruyor.
YUMURTA:
Bağışıklık sisteminde görev yapan hücrelerin çoğalması ve yenilenmesi için proteine ihtiyaç var. Yumurtayı haftada 4 kez yiyebilirsiniz.
BADEM-CEVİZ:
Badem ile ceviz antioksidan E vitamini içeriyorlar. Bu özellikleri sayesinde de bağışıklığın korunmasında önemli
bir rol üstleniyorlar.
YOĞURT:
Vücudumuzdaki yararlı bakteriler olan probiyotikleri
içeren yoğurt özellikle bağışıklık sistemi için önem taşıyor. Her gün 1 kase yiyin.
TAM BUĞDAY:
Tam buğday ekmeği ve yulaf ezmesi gibi tam tahıllar, bağışıklığı koruyucu B6, pantotenik asit, folat, B12, riboflavinin gibi B grubu vitaminler içeriyor.
En Çok Okunan Haberler
- CHP'ye yeni transferler: Rozeti Özel takacak
- Tartışmalar sonrası istifa etti! Yeni CEO eşi oldu
- Canlı yayında 'dolar' tartışması: Tansiyon yükseldi
- Yandaş ‘gazeteci’den tepki çeken çıkış
- Mevduat hesaplarında yeni dönem
- Erdoğan ve Steinmeier'ın diyaloğu gündem oldu
- 'Müzakere edilmez!'
- 'Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız' sorusuna yanıt
- Mersin’de hasat erken başladı: Kilosu 45 TL
- Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!