Bağışıklığı güçlendirmek için 8 süper besin
Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi’nden
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek anlattı:
PORTAKAL:
C ile A vitamini vücutta hücreleri koruyucu özelliğe sahip antioksidan vitaminler arasında yer alıyor. Günde 2 portakal yiyebilirsiniz.
ISPANAK:
Ispanak, içerdiği A ve C vitaminiyle güçlü bir antioksidan. Bu vitaminler bağışıklık sistemimizin zayıflamasını önler. Haftada iki gün ıspanak yenilebilir.
BALIK:
Balık hem protein hem de iyi bir selenyum ve çinko kaynağı. Selenyum özellikle hücre yaşlanmasını önlüyor ve kalp sağlığını koruyor.
YUMURTA:
Bağışıklık sisteminde görev yapan hücrelerin çoğalması ve yenilenmesi için proteine ihtiyaç var. Yumurtayı haftada 4 kez yiyebilirsiniz.
BADEM-CEVİZ:
Badem ile ceviz antioksidan E vitamini içeriyorlar. Bu özellikleri sayesinde de bağışıklığın korunmasında önemli
bir rol üstleniyorlar.
YOĞURT:
Vücudumuzdaki yararlı bakteriler olan probiyotikleri
içeren yoğurt özellikle bağışıklık sistemi için önem taşıyor. Her gün 1 kase yiyin.
TAM BUĞDAY:
Tam buğday ekmeği ve yulaf ezmesi gibi tam tahıllar, bağışıklığı koruyucu B6, pantotenik asit, folat, B12, riboflavinin gibi B grubu vitaminler içeriyor.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza