Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!

07 Ekim 2018 Pazar, 12:19
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı bugün yapıldı. Sınava geç kalan öğrenciler kapıda kalınca memurluk hayallerine veda etti.<video:1104755>
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
Sınava giren adaylar didik didik aranarak içeriye alındı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca yapılan yaklaşık 3 milyon adayın girmesi beklenen 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı10.15'te başladı. Adaylar sınava girmek için erken saatlerde sınav merkezlerine geldi. Sınav merkezlerine gelen adaylar sınav görevlileri tarafından aranarak içeri alındı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca belirlenen yasak araç ve gereçlerle adayların sınava girilmesine izin verilmedi. Sınava girecek olan adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişlerine de izin verilmedi.
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
SINAVA SON ANDA YETİŞTİLER Sınavın başlama saatinden kapıların 15 dakika önce kapatılması uygulaması bu yılda uygulandı. Çukurova Üniversite Adana Meslek Yüksekokulu'nda ise KPSS yoğunluğu yaşandı. Kapılarda görevli polisler, adayların üzerlerini tek tek aradı. Kapıların saat 10.00'da kapanacağını öğrenen bazı adaylar koşarak sınava yetişti. Sınava geç kalan 1 aday, salona alınmadı. Üzerinde kimlik olmayan başka bir aday ise kapıdan gönderildi.
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
SINAVA SON ANDA YETİŞTİLER, GÖZYAŞI DÖKTÜLER İzmir'de lise mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) büyük heyecan yaşandı. Sınava giremeyen Melek Yıldız, kampüste gözyaşlarına boğuldu. İzmir'de Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi'nde yapılan KPSS, için sabah saat 09.30'da adaylar salona alınmaya başladı. Tek tek aranan adaylar, yanlarında getirdikleri kalemleri bile atmak zorunda kaldı. Buca'da bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi'nde sınava giren adaylar, büyük heyecan yaşadı. İlk kez KPSS'ye giren İbrahim Şahin isimli aday, "Hayallerime giden yola ilk adımı attım. Benim için büyük avantaj. Heyecanlıyım. Hedefim memur olmak" dedi. Adaylardan Hatice Elif Kuru da bu sınavı başarıyla tamamlamak istediğini söyledi. Sağlık lisesi mezunu Elif Karakaş ise çok çalıştığını, sağlık alanında iyi işler yapmak istediğini dile getirdi.
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
EHLİYETLE GELEN ADAY SINAVA GİREMEDİ Sınava, kimlik kartı olmadan girmek isteyen bir kişi ise içeri alınmadı. Kimlik kartını araçta unuttuğunu söyleyen aday, sınava 5 dakika kala koşarak kimliğini almaya gitti. Sınava 1 dakika kala salona gelen aday, bu kez kimlik kartı yerine ehliyetini getirince, sınava alınmadı. Sınava girmek için Urla'dan gelen Melek Yıldız, kimliğini takside unutunca gözyaşlarına boğuldu. Kampüste oturup ağlayan Yıldız'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Sınav giriş kağıdını yırtan Yıldız, şöyle dedi: "Urla'dan tam 5 araç değiştirerek geldim. Önce başka bir yere götürdüler. 'Orası değil' dediler, sonra bir başka yere götürdüler, 'Burası da değil' dediler. Tınaztape Kampüsü'ne çıktım. 'Burası da değil' dediler ve beni buraya getirdiler. Aksilik gibi bir de kimliğimi takside unuttum. Sınava giremediğime yanmıyorum. Sabahtan beri koşuyorum. Abartısız 20 dakikadır da buraya yetişmek için yolda koşuyorum. Bu sisteme yanıyorum. Buraya gelmek için 50 lira harcadım. Ben Sabancı'nın kızı değilim. Daha önce sınavlara giremeyip de ağlayanları görüyordum da bunun benim başıma gelebileceğini hiç düşünmedim. Sabah saat 06.00'dan beri buraya gelmeye çalışıyoruz."
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
ANKARA'DA KPSS HEYECANI Ankara'da kamu kurumlarında işe girmek isteyen ortaöğretim mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Sınava girmek için yetkililerden yardım isteyen adaylar, bu duruma tepki gösterdi. ÖSYM sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanları ile sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerlerindeki madeni para, kağıt, peçete, kol saati, anahtar ve takılarını girişteki emanete bıraktıktan sonra özenle aranarak salonlara alındı.
Bir dakikayla memurluk hayalleri bitti!
SİVAS'TA KPSS HEYECANI Sivas'ta da öğrenciler erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere geldi. Heyecanlı olduğu görülen adaylar, güvenlik taramasından geçirildikten sonra salonlara alındı. Saat 10.15'te başlayan sınava 10.00'dan sonra gelenler, alınmadı. Kapıların kapanmasının ardından geç kalan adaylar, girişte bekleyerek, sınav görevlilerine tepki gösterdi. '2 SENEM BOŞA GİTTİ' Sınava 2 yıldır hazırlandığını belirten Hamdi Dora, giriş belgesi ile beraber kimlik yerine sürücü belgesi getirdiği için sınava alınmadığını söyledi. Üniversite sınavına sürücü belgesi ile girdiği halde KPSS için salona alınmadığını kaydeden Dora, "Aynı şey ama burada kabul etmiyorlar. Sınava çok hazırlanmıştım. 2 senem boşa gitti” dedi. Sınava girenlerin aileleri ise okul bahçelerinde sınavdaki yakınlarının başarısı için dua etti.l

En Çok Okunan Haberler