Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava

Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
AA
19 Eylül 2015 Cumartesi, 12:00
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Ayvalıklı pasta ve tatlı ustası Miray Anaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram için çok sayıda zeytinli baklava siparişi aldıklarını söyledi.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Zeytinli baklavanın hazırlık sürecini anlatan Anaz, "Zeytin, tarladan yeşil olarak toplanıyor. Ondan sonra bunu şekerle pişiriyoruz, soğutuyoruz. Soğuttuktan sonra kavanozlara koyup istediğimiz zaman çıkarıp baklava yapıyoruz. Baklava yaparken önce hamurunu tutuyoruz ve yufka açıyoruz. Daha sonra zeytini makinede eziyoruz ve onları yufkaların içine koyup üzerini hamurla kapatıyoruz ve kesiyoruz. Fırında pişirip, şerbetliyoruz. Yağ olarak zeytinyağı, tereyağı kullanıyoruz" diye konuştu.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Anaz, zeytinli baklavayı yiyenlerin çok memnun kaldığını kaydetti. Ayvalık'ta pastane işleten Ahmet Tarçın da Kurban Bayramı öncesinde zeytinli baklava siparişlerinin arttığını belirtti.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Zeytinli baklavayı fuarlarda da tanıttıklarını anlatan Tarçın, "Midilli'de, İzmir'de fuarlara götürüyoruz. Tepkiler iyi ve arayan da çok oluyor. Şu anda bayram için zeytinli baklavanın talibi çok. Bayram sofralarını zeytinli baklava tatlandıracak" ifadelerini kullandı.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Müşterilerden Ayşe Has ise zeytinli baklavanın tadının çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Diğer baklavalardan farklı. Harika bir tadı var, ben bayılıyorum. Bayram için de almayı düşünüyorum" dedi.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Zeytinli baklava için önceden yoğurulmuş ve dinlenmeye bırakılmış hamur, nişasta yardımıyla kağıt inceliğinde özenle açılıyor.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Ardından kat kat tepsiye yayılan yufkaların arasına, şekerle kaynatılarak tatlandırılan yeşil zeytinler konuluyor. Zeytinlerin üstü tekrar yufka ile örtülüyor. Tepsi içinde kesilen ve üzerine bolca zeytinyağı dökülen baklava, bir süre dinlendirildikten sonra fırında pişirilip şerbeti dökülerek tüketime hazır hale getiriliyor.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava
Ayvalık'ta, zeytinli baklavanın kilogramı 20 liradan satışa sunuluyor.
Bu baklava ne fıstıklı ne de cevizli... Zeytinli baklava