Hangi yemeğe ne kadar acı biber eklenmeli?

Hangi yemeğe ne kadar acı biber eklenmeli?
28 Ocak 2018 Pazar, 10:07
Hangi yemeğe ne kadar acı biber eklenmeli?
İnsan sağlığı için yararlı olan acı biberler ve çeşitli acılı baharatlar tüketimi aşırıya kaçıldığında sağlığımızı tehdit edebiliyor. Bizde damakta hoş bir tat bırakan acı baharatların sağlığa zarar vermemesi için ne kadar tüketilmesi gerektiğini araştırdık. İşte yemeklere göre koyulması gereken acı miktarı... Çorbaya katılan pul biber Akşam yemeklerinin en önemli detayı olan çorbaların içine pul biber eklenecekse, en fazla bir tatlı kaşığı kadar koyulması gerekir. Aksi takdirde sağlığınızı tehlikeye atabilir.
Hangi yemeğe ne kadar acı biber eklenmeli?
Nohut ve kuru fasulye Nohut, kuru fasulye ve çeşitli kuru baklagillere pul biber yerine isot koyabilirsiniz. Pul bibere göre ekstra acı olan bu baharat için 1 çay kaşığı miktarı yeterli olacaktır.
Hangi yemeğe ne kadar acı biber eklenmeli?
Tavuk ve et yemeklerine atılan acılı baharatlar Tavuk ve et yemeklerine ilave edebileceğiniz acı miktarının 1 çay kaşığı kadar olmasıyla beraber, ekleyeceğiniz kimyon da hemen hemen onun kadar olmalıdır. Böylelikle yediğiniz yemeklerden hem fayda sağlamış olursunuz hem de kolay bir şekilde sindirebilirsiniz.
Hangi yemeğe ne kadar acı biber eklenmeli?
Acı biber turşusu Acı biber turşusunu çok seviyorsanız günde iki taneden fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Tüketiminde aşırıya kaçtığınız taktirde mide ve bağırsak problemleri kendini gösterebilir. Kaynak Pembenar

En Çok Okunan Haberler