Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda

Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
10 Mart 2016 Perşembe, 15:06
Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
Uzmanlar kalorisiz enerji artırımını sağlamak için, Kakule, Ispanak, Şekersiz sakız, Su ve Antep fıstığının önemli birer enerji sağlayıcı olduğunu tespit etti. Uzmanlar enerji içecekleri ve enerji barlarıın yerine, vücudun doğal enerji salınımını arttıracak gıdaları tüketmeyi öneriyor.
Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
Şekersiz sakız Yapılan araştırmalara göre sakız kalp atışı ritmini arttırdığı gibi, zihni diri tutuyor. Sakız, metobolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasına da yarıyor.
Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
Ispanak Demir açısından zengin bu sebze vücut için son derece faydalıdır. Bunun nedeni demirin vücuttaki oksijenin dolaşımını kolaylaştırıcı bileşenleri içermesidir. Uzmanlar günlük 12 gr.'lık demir tüketiminin vucut için yararlı olduğunu öneriyor. Bu oran da 450 gramlık ıspanakta bulunuyor. Ayrıca ıspanak enerji dengeleyici ve lif yükseltici bir gıda olduğundan özellikle öneriliyor.
Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
Kakule Popüler Asya baharatı olan kakule, vücuttaki kan akışını arttırdığı gibi, vücudun enerji oranlarını da arttırıyor. Kakule sebze ve et yemeklerinde kullanıldığı için tüm gıdalar üzerinde kullanılabiliyor. Ayrıca Kakuleye alternatif olarak bir başka bitkisel enerji kaynağı ise Chai. Chai bitkisini bir bardak içtiğinizde de yüksek enerji sağlayabiliyorsunuz.
Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
Antep fıstığı Antep fıstığı protein, lif ve kan şekeri dengeleyici bir besindir. Ayrıca uzun süreli enerji sağlar. Bilinçli tüketildiğinde vucudun ihtiyacı olan kalori oranı (25 antep fıstığında 100 kalori bulunur) da Antep fıstığından karşılanabilir.
Kalorisiz enerji arttırımı için olmazsa olmaz 5 gıda
Su Su vücudu zinde bir maddedir. Yorgunluk hissinin yok olmasından tutun da, depresyona kadar tüm sorunları çözmeye yardımcı olur. Bu nedenle uzmanlar yemeklere fazladan su katılmasını önermektedir.

En Çok Okunan Haberler