Kar yemeleri bekleniyordu, ilk kar yağışından sonra kesildiler

Kar yemeleri bekleniyordu, ilk kar yağışından sonra kesildiler
DHA
29 Ekim 2016 Cumartesi, 09:58
Kar yemeleri bekleniyordu, ilk kar yağışından sonra kesildiler
Kars'ın en önemli gelir kaynaklarında olan kazların kesimine kar yedikleri için başlandı.
Kar yemeleri bekleniyordu, ilk kar yağışından sonra kesildiler
Kar yiyen kazın etinin daha lezzetli olduğuna inanılan kazların kesimden sonraki ilk aşaması da kar suyuyla yapılıyor.
Kar yemeleri bekleniyordu, ilk kar yağışından sonra kesildiler
Kar yiyip, kar suyuyla yıkanan kazların temizlenme ve ayıklanma işlemleri de oldukça zor. Kazın ciğeri dahil kanadı ve tüyü de çok kıymetli olduğu için bu işlemler büyük bir özenle yürütülüyor.
Kar yemeleri bekleniyordu, ilk kar yağışından sonra kesildiler
Kazın sadece kesimi erkeklere düşüyor diğer bütün işlemler ise kadınların hünerli ellerinden geçiyor. Temizlenen kazlar üst üstte konulup bir gün süreyle dinlendiriliyor. Bir gün dinlenen kaz eti daha sonra tuzlanıp kuruması için bekletiliyor ve dolaplardan sofralara gelinceye kadar uzun bir yoldan geçiyor. Kazın hemen hemen her bir noktasının değerlendirildiğini kaydeden işletmeciler, kazın kafasından, ayağına, kalbinden, ciğerine kadar çok faydalı bir lezzet olduğuna dikkat çektiler.

En Çok Okunan Haberler