Kayseri'de gastronomi çalıştayı başlıyor

13 Kasım 2019 Çarşamba, 13:06
Kayseri'de gastronomi çalıştayı başlıyor
İki gün sürecek ve halka açık olan etkinlikte, Türkiye'nin gastronomi alanında en önemli şeflerini, alanında uzman konuşmacıları ve gazetecileri ağırlayacak.
Kayseri'de gastronomi çalıştayı başlıyor
Çalıştayda belirlenecek olan yol haritası çerçevesinde Kayseri mutfağını dünyaya tanıtma çalışmalarına hız verilecek.
Kayseri'de gastronomi çalıştayı başlıyor
Başkan Memduh Büyükkılıç organizasyon ile ilgili, "Düzenlediğimiz Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın ardından Kayseri’nin avantajlarını ve değerlerini ön plana çıkararak ekonomiyi canlandırma konusundaki bir başka çalışmamız da gastronomi üzerine olacak" bilgisini verdi.
Kayseri'de gastronomi çalıştayı başlıyor
Kayseri mutfağının gözdeleri sucuk ve pastırmayla yapılan yüzlerce lezzetin yanı sıra mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzet halkla buluşturulacak. Çalıştay sonunda paydaşların katılımıyla hazırlanacak «Sonuç Bildirgesi», gastronomi turizmi anlamında kentin izlemesi gereken yol haritasını ortaya koymaya yardımcı olacak.

En Çok Okunan Haberler