Makinalar durduruldu! Bina temelinden bakın ne çıktı

İzmir Konak ilçesi Konak Mahallesi'nde, mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğü'ne ait 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi için yap-işlet-devret modeliyle 2016'da ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan firma 12 Haziran 2016'da çalışmalara başladı. İş makineleriyle yapılan kazı çalışmaları sırasında, binanın zemininde tarihi kalıntılara rastlandı ve bölgede inşaat çalışmaları durduruldu. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararıyla bölgede sondaj yapılarak, kalıntılar incelenmeye alındı.

Çevreye duyarlı gönüllü olarak çalışan Avukat Arif Ali Cangı'nın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yaptığı başvuruya yanıt veren İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü denetiminde sondaj çalışmalarının yapıldığını ve kalıntıların rölövesinin alındığını belirtti.


Kalıntıların, bir dönemin sosyo-kültürel yaşamını göstermesi ve mevcut alanda kompleks yapı olgusu olduğu anlaşıldığı ifade edilirken, mevcut zemin suyunun giderilmesine ve önlenmesine ilişkin ilgili uzmanlarca rapor hazırlandığı bildirildi. Raporun Kurul'a iletilmesinin ardından alanın sit statüsünün veya tesciline ilişkin konunun değerlendirileceği kaydedildi. Kurul ayrıca sit alanın açık olmasından dolayı gerekli güvenlik önlemlerinin, ilgili kurumca sağlanacağına yönelik karar alındığını da belirtti.


Video Haberler
-
Ekrem İmamoğlu: İnsan imreniyor...
-
Komşuların 'park' kavgası: Ortalık savaş alanına döndü
-
'Konya havzasında küçükbaş sayısında yüzde 60 azalma'
-
Nispetiye'de feci olay: 1 ölü
-
Kavgayı ayırırken 'taksisi' çalındı
-
Kaza yapmamak için 'benzinliğe' daldı
-
Akılalmaz olay: Çocuklarını yolda unuttular
-
Balık tutarken bulduğu top mermisiyle minibüse bindi
-
Şişli'de ilginç kaza: Boş caddede moto kurye çarptı
-
Düğünde gürültü uyarısı yapan polisler saldırıya uğradı
En Çok Okunan Haberler
-
İktidarın çökerttiği tarım politikasına kızıp...
-
Saray'dan 'Hollanda sistemi' uygulaması
-
Neden dokunulamadığı belli oldu
-
'O koltuktan ayrılmayabilecek güçte'
-
Finlandiya'dan karşı hamle
-
AKP'ye 'soğuk duş'
-
Atatürk düşmanlığı bitmiyor
-
Maymun çiçeği virüsü dünyada yayılıyor
-
AKP'li vekilden tepki çeken paylaşım
-
SBK'nin özel jetini satın alan isim şaşırttı