Metin Göktepe 47 yaşında

10 Nisan 2015 Cuma, 14:08
Metin Göktepe 47 yaşında
Metin Göktepe 47 yıl önce bugün 10 Nisan 1968’de, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1992 yılında Gerçek adlı bir dergiyle adım attı. 1995 yılında da Evrensel Gazetesi'nde muhabirlik yapmaya başladı.
Metin Göktepe 47 yaşında
8 Ocak 1996 günü Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek üzere Alibeyköy'e gitmişti. Ancak, "Sarı Basın Kartı" olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve yüzlerce insanla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürüldü. Burada polislerin şiddetli cop darbeleriyle dövülerek öldürüldü.
Metin Göktepe 47 yaşında
Devlet yetkilileri çcinayeti gizlemeye çalıştı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve İstanbul Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar, Metin Göktepe’nin gözaltına alınmadığını; Eyüp Cumhuriyet Savcısı Erol Canözkan gözaltına alındığını ancak sonra çay bahçesinde otururken fenalaşarak sandalyeden düştüğünü, İçişleri Bakanı Teoman Ünüsan ise spor salonunun duvarından düşerek öldüğünü iddia etti.
Metin Göktepe 47 yaşında
Duvardan düştüğü iddia edilen gazetecinin öldürüldüğü kabul edilmek zorunda kalındı. 16 Ocak 1996'da İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanlığı, raporunu açıkladı. Raporda, "Metin Göktepe gözaltına alınmış, gözaltında polis tarafından öldürülmüştür" denildi.
Metin Göktepe 47 yaşında
Dönemin içişleri bakanı, savunduğu bu tez çürütülünce annesi Fadime Göktepe'den özür diledi. Göktepe'nin annesi bu özrü kabul etmeyerek sorumluların yargılanmasını talep etti.
Metin Göktepe 47 yaşında
28 Eylül 2000'de beş polis memuruna "kastı aşan insan öldürmek" ve "faili belli olmayacak şekilde insan öldürmek" suçlarından verilen yedişer yıl altışar ay hapis cezasının onanmasıyla bitti. Bir polis memuru ise Yargıtay'ın kararı bozmasından sonra 20 ay hapis ve beş ay kamu hizmetlerden uzaklaştırma cezası aldı.
Metin Göktepe 47 yaşında
Mahkum polislerin cezalarının tamamlamalarına 19 Aralık 2000'de yürürlüğe giren Şartlı Tahliye ve Ceza Erteleme Yasası engel oldu.

En Çok Okunan Haberler