Sevenleri Müzeyyen Senar'ı anıyor: Cumhuriyet kadınına vefa ve saygıyla...
16 Temmuz 1918 doğumlu Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan Müzeyyen Senar'ın ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.
Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Müzeyyen Senar'ın bugün ölüm yıldönümü... Müzeyyen Senar, Atilla Dorsay’a verdiği bir röportajda Atatürk ile olan iletişimini şöyle anlatıyordu:
"1936 Sonbaharı'ydı. Dolmabahçe Sarayı'na gittik, sabaha kadar şarkı söyledik. Atatürk kitabı aldı, şunu oku, bunu oku diyor. Sohbet yok, hep şarkı söyledik. Rakısı, leblebisi, sigarası önünde. Çok da rakı içmiyordu. Sonra 1937'de gittim. Selahattin Pınar geldi, Bursa'ya Ata'ya gidiyoruz dedi. Tuvaletler filan aldım, gittik. U şeklinde masalara oturmuşlardı. Yine saatlerce şarkılarımızı söyledik. Ertesi gün Belediye Sarayı'na gittik, Merinos Fabrikası'nın açılış törenleri vardı. Bu kez beni yuvarlak masaya davet etti, iltifatlar etti. Sonra dansa kaldırdı. Ben dans bilmiyorum ki...Dizlerim titredi. Anladı bilmediğimi. Orada nasıl ölmedim, bilemiyorum."
Sevenleri 8 Şubat 2015'de yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi #MüzeyyenSenar için mesajlar paylaştı. İşte Twitter'da #MüzeyyenSenar hashtagiyle paylaşılan mesajlardan bazıları...
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- 3 zincir market şubesi mühürlendi