Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti

Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
31 Ekim 2016 Pazartesi, 21:14
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Cumhuriyet Vakfı yöneticileri ve yazarlarımız, yıllardır mücadele ettikleri yapılarla yan yana olmakla itham ediliyor. Aydın Engin her darbe döneminde tutuklandı, gözaltına alındı. Hikmet Çetinkaya’nın gazetecilik yaşamı, Gülen’le mücadeleyle geçti...
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Orhan Erinç: Gazetemizin İmtiyaz Sahibi. Yazarımız. Mesleğe Son Posta’da muhabir olarak adım attı. Yeni Sabah, Gece Postası, Güneş, Cumhuriyet, Türk Haberler Ajansı ve Hürriyet’te muhabirlik, istihbarat şefliği, yazıişleri müdürlüğü, yayın danışmanlığı yapan Erinç, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) başkanlığını da yürüttü. TGC’den 8 kez gazetecilik başarı ödülü almaya hak kazandı. 1976’da, Türk Dil Kurumu’nun, “Basın Dil Ödülü”nün sahibi oldu.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Akın Atalay: Cumhuriyet Gazetesi’nin İcra Kurulu Başkanı. İstanbul Barosu üyesi avukat. Ahmet Şık, Erdem Gül ve Can Dündar’ın avukatlığını üstlendi. Sosyolog Pınar Selek’in yargılandığı Mısır Çarşısı davası dahil kamuyonunu yakından takip ettiği pek çok davada görev aldı. Atalay, 30 yıldır avukatlık yapıyor.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Murat Sabuncu: Mesleğe Milliyet gazetesinde başladı. Daha sonra Tempo Dergisi ve Fortune Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini üstlendi. Cumhuriyet gazetesindeki görevine 21 Ağustos 2014’te Genel Yayın Koordinatörü olarak başladı. Sabuncu, 1 Eylül 2016’da Genel Yayın Yönetmenliği’ne atandı. Bağımsız Gazeteciler Platformu P24’ün de kurucularından.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Hikmet Çetinkaya: Cumhuriyet gazetesi yazarı, vakıf yönetim kurulu üyesi. Politika Günlüğü adlı köşesinde yazı ları yayımlanıyor. Çetinkaya, 30 yılı aşkın bir süredir Cumhuriyet gazetesinde çalışıyor. 2000 yılından itibaren beş sene gazetenin genel yayın yönetmenliğini de yaptı. âşık Kadınlar Sokağı, Zambak Sana da Bulaştı Kan, Din Baronunun Kazları, Şeriat Pazarı, İrticanın Kara Yüzü: Usame bin Ladin’den Kaplancılar’a, Kubilay Olayı ve Tarikat Kampları, Fethullah Gülen’in 40 Yıllık Serüveni, Türkiye’nin Şeytan Üçgeni: Tarikat-Ticaret-Siyaset, Fethullah Gülen, ABD ve AKP, Amerikan Mızıkacıları dahil pek çok kitaba imza attı.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Musa Kart: TGC Basın Özgürlüğü Ödülü sahibi, çizer. İlk karikatürünü 1974 yılında Ankara’da mühendislik eğitimi gördüğü yıllarda yayımladı. Kart, karikatürleri gerekçe gösterilerek “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama”, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gibi suçlardan yargılandı.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Güray Öz: Gazetemiz Okur Temsilcisi. 1971’den bu yana gazetecilik yapıyor. Bir dönem Cumhuriyet’in Avrupa Temsilciliği’ni de yaptı. Öz’ün şiir ve yazıları Almanya’da olduğu dönemde Ant ve Soyut dergileri ile Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Öz’ün eserleri arasında, Federal Almanya’da Türkle rin Kültürel Sorunları, Kurumuş Gül Ağacı, Almanya’da Ayrımcılık, Avrupa Türkleri/Federal Almanya ve Diğer AB Ülkelerinde Çalışan Türklerin Ekonomik Gücü yer alıyor.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Aydın Engin: Yazarımız. 1969’da tiyatroculuğu bırakarak gazeteciliğe başladı. Haftalık Yeni Ortam dergisinde yazıişleri müdürlüğü yaptı, 12 Mart 1971 darbesinde tutuklandı. Serbest kaldıktan sonra artık günlük bir gazeteye dönüşen Yeni Ortam’da yazıişleri müdürü oldu, köşe yazıları yazdı. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin kurucuları arasına katıldı. 1974 yılında eşi Oya Baydar ve Yusuf Bahadınlı ile “İlke” dergisini kurdu. 1976’da “Politika” gazetesinin genel yayın müdürü oldu. 12 Eylül darbesinden sonra 12 yıl boyunca Almanya’da siyasi mülteci olarak yaşadı. 1991’de çıkan kısmi aftan yararlanarak Türkiye’ye döndü. Bir süre Sağmalcılar Cezaevi’nde yattı. 1992-2002 arasında Cumhuriyet gazetesinde habercilik ve köşe yazarlığı yaptı. Birgün gazetesinin kuruluşunda yönetici olarak görev aldı. Agos’ta köşe yazıları yazdı. T24 internet gazetesinin kuruluşuna katıldı. 2015 Ağustos’ta Cumhuriyet’e döndü.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Turhan Günay: 1990 yılından bu yana yayımlanan Cumhuriyet Kitap Eki’nin Genel yayın yönetmeni. Günay, bu görevinden önce Gırgır dergisinin yazıişleri Müdürlüğü’nü yapıyordu.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Nebil Özgentürk: Yazar ve program yapımcısı. 1994’te başladığı Bir Yudum İnsan programı ile sanat, spor, siyaset gibi birçok alanda tanınmış isimlerin hayatlarını ele aldı. Türkiye’nin Hatıra Defteri, Sanatımızın Hatıra Defteri gibi çok sayıda belgeselde imzası bulunuyor.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Hakan Kara: Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. Yazarımız. Eski Haber Müdürü. Çevre ağırlıklı olmak üzere, pek çok konuyu köşesine taşıyor.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Mustafa Kemal Güngör: Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi. 31 yıllık avukat. 1996-1998 döneminde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği, genel sekreterliği, saymanlığı, 2000-2002 döneminde de İstanbul Barosu yönetim kurulu üyeliği yaptı. Avukat Hakları Merkezi’nin kurucularından. İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde dersler verdi, tez danışmanlığı yaptı. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile Türkiye-Avrupa Vakfı üyeliği yaptı.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Önder Çelik: Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu ve gazetemiz İcra Kurulu üyesi. Uzun yıllardır gazetenin yönetim kadrosunda. Gazetenin matbaa ve dağıtımından sorumlu.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Bülent Utku: Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. İstanbul Barosu üyesi avukat. 12 Eylül yargılamaları sırasında başladığı mesleğinde 35 yılı geride bıraktı. 20 yılı aşkın bir süredir gazetemizin avukatlığını üstleniyor.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Can Dündar: Eski Genel Yayın Yönetmeni. Yazarımız. MİT TIR’ları haberi nedeniyle, 92 gün hapis yattı. 5 yıl 10 ay hapse mahkûm edildi. Dosyası Yargıtay’da. Dündar, televizyon hayatına 1988’de TRT’de başladı. 32. Gün program ekibinde yer aldı. Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz, Tempo, Aktüel, Yeni Yüzyıl, Sabah ve Milliyet’te çalıştı.
Yaşamları FETÖ’yle mücadeleyle geçti
Kadri Gürsel: Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı. Cumhuriyet’in Yayın Danışmanı. 30 yıllık gazeteci. Yeni Gündem adlı haber dergisi, Cumhuriyet, Güneş ve Sabah gazeteleri ile Nokta dergisi, Agence France-Presse, Milliyet gibi kurumlarda yer aldı. Gürsel, Mayıs 2016’dan bu yana Cumhuriyet’te köşe yazarlığı yapıyor. Günseli Özaltay: 30 yılı aşkın süredir Cumhuriyet gazetesinde çalışıyor. Gazetenin en eski çalışanlarından. Gazetenin muhasebe müdürlüğünü yapıyor.

En Çok Okunan Haberler