Yavaş yavaş taşa dönüşüyor!
Nar Kumari yeni doğmuş oğlunu ilk kez kucağına aldığında diğer bebeklerden farklı değildi. 15 gün sonra anne eve geçtiğinde ise; oğlu Ramesh'in cildi soyulmaya ve yerine kalın siyah bir deri tabakası oluşmaya başladı.
Küçük Ramesh o günden beri çok sancılı bir şekilde kendi derisinin içinde dayanılması güç acılar çekiyor.
Küçük çocuk, nadir görülen cilt rahatsızlığından ötürü yavaş yavaş taşa dönüşüyor. Rahatsızlık küçük çocuğun yürümesini, konuşmasını engelliyor...
Ramesh'in cildinin koyu rengi ve kabuksu görünümü diğer çocukları ürküttüğü için, küçük çocuk insanlardan uzak, 11 yaşına kadar hiç arkadaş edinemeden hayatına devam etti...
Uzun bir zaman hiç tedavi umudu olmadığını düşünen anne Nar ve baba Nanda, çaresizce oğullarının zaman içinde yavaşça taşa dönüşmesini izledi.
MailOnline'a konuşan baba Nanda: "Oğlumun cildi doğduktan 15 gün sonra soyulmaya başladı. Yerine gelen yeni deri tabakası çok sert bir şekil aldı. Zaman geçtikçe daha da sertleşti ve siyaha döndü. Ne yapacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yoktu ve kimse bize yardım etmedi" dedi...
Aile'nin yaşadığı, Nepal'in merkezine uzak bir bölge olan Baglung'daki doktorlar, Ramesh'in kendilerini şaşkınlık içinde bırakan durumu karşısında 'mantar enfeksiyonu' teşhisi koydular ve yardım edemeyeceklerini söylediler. Küçük çocuğun durumu gün geçtikçe daha kötüye gitti.
"Beşinci doğum gününde Ramesh acı içinde kıvrandığını ve yürüyemediğini söyledi." diyen baba sözlerine şöyle devam etti: "O aslında hiçbir zaman bize de tam olarak kendini açıklayamadı.
Sadece acıktığında ya da tuvalet ihtiyacı olduğunda bizi haberdar edebildi. Otururdu ve ağlardı fakat onun canını neyin yaktığını ya da ona nasıl yardım edebileceğimizi bilemezdik...
Onu gören bütün küçük çocuklar ağlaşarak kaçışırlardı. Bu yaşananlar onun ve bizim için katlanılması çok zor bir durumdu."
Ramesh 6 yaşına geldiğinde rahatsızlığı onu yürüyemez hale getirdi. Bundan dolayı küçük çocuk okula gidemedi. Baba Nanda (35) ve anne Nar (26) oğullarının çok nadir görülen, doğuştan gelen cilt hastalığına yakalanmış olduğunun ve tedavi için ellerinden bir şey gelmeyeceğinin farkına vardı.
Amele olarak çalışan ve ayda 7.000 Nepal rupisi (185 TL) kazanan baba Nanda, oğlunun ağır tedavi masraflarını karşılayacak mali güce sahip değildi. Nanda bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Ramesh'i bölgemizde bulunan bazı doktorlara götürdük. Doktorlar bize tedavinin çok masraflı olacağını ve sadece özel hastanelerin gerekli tedaviyi sunabileceğini söylediler. Yeterli paramız yoktu ve başka çaremiz olmadığı için oğlumu evde tutarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık."
İngiliz şarkıcı Joss Stone'un başını çektiği çeşitli bağış organizasyonları sayesinde 11 yaşındaki Ramesh, Kathmandu Sağlık Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.
Doktorlar küçük çocuğun hayatını en azından kolaylaştıracak ve çektiği acıları azaltabilecek tedaviler uygulanabileceğine dair umutlarını koruduklarını ifade etti.(Milliyet)
Hareket edebilmek için her sabah 3 saat yağda yatıyor
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması