Yediklerimiz baş ağrısına neden olabililiyor
Yapay tatlandırıcılar normal şekere göre daha az kalorilider ve iki kat fazla tat verir. Özelikle hazır içeceklerde bolca kullanılan yapay tatlandırıcıların sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmıştır.Bu tatlandırıcılar, şeker tadı veren kimyasallardan oluşur ve içeriğindeki sakarin kanserden baş ağrısına bir çok sağlık sorununa neden olabilir.
Peynire düşkün insanlar için yıllandırılmış-eski peynirler vazgeçilmezdir.Kimi peynir çeşitleri 30 gün, kimileri 6 ay, kimileri daha uzun süre yaşlandırılır. Ne var ki, eski peynirlerin fazla miktarda tüketilmesi yüksek tansiyona, alarjiye ve baş ağrısına yol açabilir.
Kurutulmuş, yaşlandırılmış, tütsülenmiş et çeşitleri
Kurutulmuş ve yaşlandırılmış etler, özellikle de pizzalarda kullanılan “pepperoni” içeriğindeki yüksek sodyum ve nitrat nedeniyle baş ağrısına yol açar. Tercihiniz taze etten yana olmalı.
Rafine şeker bağışıklık sistemini etkileyerek baş ağrısına ve migrene neden olur. Baş ağrısının nedeni beyindeki oksijen seviyesinin azalmasıdır.Rafine şeker kandaki glükoz seviyesini aniden yükselterek dengesizliğe yol açar. Bu nedenle alternatif olarak rafine şekerin yerine bal yada esmer şeker kullanabilirsiniz.
Enerji içecekleri kalp çarpıntısına, yüksek tansiyona ve akıl kaybına yol açabilir.Bağımlılık yapar, bırakması zordur.
Genç kuşak arasında moda hale gelen enerji içecekleri baş ağrısının temel sebeplerinden biridir.
Çin yemekleri “Monosodium Glutamate” adı verilen amino asit içerir. Bu madde hamburger, pizza, kızarmış tavuk, kızarmış patates gibi Fastfood´larda da kullanılır ancak, MSG içeren gıdalar, diatbet ve obezite riskini arttırır, tansiyonu yükseltir ve baş ağrısına neden olur.
Bilimsel araştırmalara göre yer fıstığı ve kabak çekirdeği bazı insanlarda baş ağrısına neden olabiliyor.
Bunun nedeni “Tyramine” maddesi...Fıstık ve çekirdek zaman geçirmek üzere yenilen gıdalardandır. Farkına varmadan fazla miktarda yediğinizde baş ağrısına neden olabilirler.
Belki şaşıracaksınız ama zeytin ve zeytin yağı da kimi insanlarda baş ağrısına yol açabiliyor. Zeytin ve zeytinyağı aslında çok şifalıdır fakat çok fazla tüketildiğinde baş ağrısına neden olabilir.
Kırmızı şarap koyu renkteki üzümlerden yapılır. Şarap üretiminde fermantasyon ve yıllandırma işlemleri uygulanır ve baş ağrısına neden olan gıdaların başında gelir.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği