'1 metre'ye müdürden vahim savunma

Antalya'nın Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya başkanlığında, okul müdürleri ile bir yapılan toplantıda "Cinsel istismar gibi durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır" yönünde karar alınmasına eğitimcilerin tepkisi sert oldu.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 12:32
Abone Ol google-news

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada ise kararın öğretmenlik mesleğinin saygınlığının korunması için alındığı, söz konusu 1 metrenin “kişinin sosyal alanı” olduğu savunuldu. Haberimizin ardından yazılı bir açıklama yapan Muratpaşa Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, bu kararın öğretmelerin rencide edilmemesi ve herhangi bir ithama maruz kalmaması için alındığını ileri sürdü.  Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yazıda geçen ifadenin tamamen öğretmenlere yönelik olduğu, öğretmen arkadaşların öğretmenlik mesleğinin saygınlığını özenle korumaları, haklarında hiçbir şüphe olmamasına dikkat etmeleri, istismar ithamına uğramamaları için dikkatli olmalarını sağlamak üzere yazılmış bir ifadedir. Yazıda yer alan mesafeden kastın da kişinin saygı duyulması gereken sosyal alanı olduğu anlaşılmaktadır. Öğretmelerin rencide edilmemesi ve herhangi bir ithama maruz kalmaması, olası şikayetlerle mağdur edilmemeleri için dikkatli olmaları hususu okul müdürlerinin bilgisi dahilindedir.”

 

Öğretmenleri tacizci gibi gösterdiler

Karara sert tepki gösteren Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, bildirgenin öğretmenleri tacizci gibi gösterdiğini, bunun da eğitimin temel ilkelerine aykırı olduğunu söyledi. Sönmez, “Bu karar, hem öğrencileri, hem de öğretmenleri aşağılamaktadır. Şiddetle reddediyoruz” dedi. Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık da “Bu istemin asıl amacı karma eğitimin giderek terk edilmesi ve Tevhid-i Tedrisat’ın ortadan kaldırılmaya çalışılmasıdır. Bu süreç, cemaat dershanelerinde kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim görmeleri, Arapça’nın 4 ve 5. sınıf müfredatına seçmeli olarak konulması, öğrenci devam takibinde imamlardan destek alınması, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Cami ve Din Görevlileri Haftası’nda ilköğretim öğrencilerinin camilere götürülmesi, MEB tarafından aile imamlığı uygulaması ile hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Milli eğitim temel kanunlarında yapılan değişikliklerle birlikte Atatürk ilke ve devrimlerini kaldırmaya yönelik Kanun Hükmünde Kararname de, bu sürece yasal zemin sağlamaktadır” diye konuştu. 

(FOTOĞRAF TEMSİLİDİR)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler