1 Piyano 4 Solist

Antalya Devlet Opera ve Balesinin (ANTDOB) bu sezon başlattığı sosyal sorumluluk projesi ''1 Piyano 4 Solist'', bu kez çocukları ANTDOB sahnesinde buluşturuyor.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 10:41
Abone Ol google-news

Proje kapsamında okullara giden ve bir ders saati boyunca öğrencilere opera ve bale sanatının ne olduğunu seslendirdikleri eserlerle anlatan ANTDOB sanatçıları, bu kez okullardaki çocukları sahnenin büyüsüyle tanıştırıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ANTDOB sahnesinde ücretsiz gerçekleşecek konserde; soprano Derya Karadeniz, Ceren Tereci, Serap Demirhan ve Seçil Baddal, alto Emel Öziş, Oya Vural, Selda Serdar, Pınar Gümüş, tenor Atay Ergezen Özhan Gümüş, Mahir Seyrek, Zafer İşgören, bas bariton Taner Ölçen, Kenan Şahin, Hüseyin Uğur, Onur Alpaslan çocuklara özel bir gün yaşatacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesinin bu sezon prömiyerini gerçekleştirdiği Bremen Mızıkacıları, 25 Nisan'da çocuklar için yeniden sahnede olacak. Heinz Wunderlich'in yazdığı ve Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği eser, çocuklar için oldukça eğlenceli bir müzikal. Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan eşek, köpek, kedi ve horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerinden yola çıkan hikayede, dostluk teması da ön planda...

ANTDOB, her ay farklı ülkelerin bestecilerinden özel eserlerin yer aldığı konserlere 'Brezilyalı ve İspanyol Besteciler' konseriyle devam ediyor.
25 Nisan'da verilecek konserde sanatseverlere Brezilya ve İspanyol müziğinin akıllarda iz bırakmış unutulmaz eserleri sunulacak.

Antalyalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği Türküyem, 26 Nisan'da sahnelenecek. Erdal Tuğcular'ın türkülerin düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı, Fatih Şanal'ın librettosunu yazdığı Türküyem'de, anlatıcının ve yaratıcının hayal dünyasında yaptığı seyahat anlatılıyor.
Türkülere eşlik eden metinler günümüz coğrafyasının kültürüne, sosyal ortamına, değerlerine tanıklık ederken, dinleyenleri türküler üzerinden yeniden düşünmeye davet ediyor.
Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

ADT, 23 ve 25 Nisan'da ''Pinokyo''yu sahneleyecek. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.
ADT, 22, 24 ve 26 Nisan'da ''Don Kişot'' adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Sürekli şövalye serüvenleri okumaktan aklı karışmış yaşlı, aristokrat ve aklına koyduğunu yapan kahraman ''Don Kişot''un hikayesini Ebru Kara sahneye koydu. Miguel de Cervantes'in aynı ismi taşıyan romanı Don Kişot'tan uyarlanan eserde, Şenol Kaderoğlu, Sinem Arslanoğlu, Özcan Akgöz, Murat Çapar, Çağdaş Çobanoğlu, Gökhan Sevimli, Ecem Gözpınar, Gürkan Çakıcı ve Başak İşür rol alıyor.
Ahmet Önel'in yazdığı, Ali Meriç'in uyarladığı ''Hadi Anlat Bakalım'' oyunu, 27 ve 28 Nisan'da sahnelenecek. Aykut Sözeri, Senem Şahin, Gözen Müftüoğlu, Sedat Mayadağ, Orkun Yılmaz, Pınar Boyar ve Serkan Yakar'in rol aldığı oyunda, ''kadınlar, erkekler, patronlar ve işçiler arasındaki aldatma'' konusunu mizahi dille anlatılıyor.
Oyunlar, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyicilerin beğenisine sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler