1. Uluslararası Kürdoloji Konferansı sona erdi

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Türkiye'de huzur, barış olacaksa bunun yolunun yine bilimden, kültürden, sosyal hayatın zenginleşmesinden ve insanların birbirlerini anlamalarından geçtiğini belirtti.

Yayınlanma: 31.05.2011 - 09:10
Abone Ol google-news

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kürdoloji Konferansı sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katılan yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden 42 bilim adamı, 5 gün boyunca Kürt dili ve morfolojisi üzerine sunum yaptı.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan Belenli, kentte bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri konferansı, bilimsellik ışığında ''Kürdoloji'' adı ile düzenlediklerini söyledi.

Rektör Belenli, bilimin her zaman ''özgürlük'' istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bizim kongremiz de başlangıcından itibaren son derece özgür bir ortamda hazırlandı ve bütün fikirler özgürce ortaya konuldu. İnsanlar düşüncelerini açıkça ifade edemediklerinde yavaş yavaş düşünme yetilerini de kaybederler. Düşünme yetisini kaybeden bireylerden oluşan toplumların ilerlemesi, çağdaş medeniyetler düzeyine çıkmaları da çok kolay bir iş olmaz. Eğer bizim ülkemizde huzur, barış olacaksa bunun yolu yine bilimden, kültürden, sosyal hayatın zenginleşmesinden ve insanların birbirlerini anlamalarından geçiyor. Türkiye'nin problemleri ile ilgilenirken biz bazılarının canını acıtacağız. Bazılarının düşünce konforları yok olacak. Ama başka şekilde sorunlara çözüm bulmanın, dertlere çare olmanın bir yolu yok.''

Konferansta bilim adamlarının sarf ettiği çabanın, yıllar geçtikçe istenilen sonucu vermeye başlayacağını vurgulayan Belenli, bu tür etkinliklerle ülkenin ve bölgenin gelecekte daha huzurlu günlere ulaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Konferans, Belenli'nin konuşmasının ardından şarkıcı İlkay Akkaya ile Koma Munzur, Brader ve Koma Hivron'un söylediği şarkılarla son buldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler