'100'den fazla yardım çalışanı öldürüldü'

BM, son 10 yılda yardım çalışanlarına yönelik saldırıların üçe katladığını ve her yıl 100'den fazla yardım çalışanının öldürüldüğünü bildirdi.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 08:29
Abone Ol google-news

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin yayımladığı rapor, her yıl 100'den fazla yardım çalışanının öldürüldüğünü, en yüksek ölüm oranlarına Afganistan, Sudan ve Somali gibi çatışma bölgelerinde rastlandığını ortaya koydu.

BM'nin eski insani yardım şefi Jan Egeland, düzenlediği basın toplantısında, tarafsızlık ve bağımsızlığın, yardım çalışanlarının korunmasına yardım edebileceğini belirterek, yardım çabalarının artan bir şekilde siyasallaştığı bu dönemde BM'nin ve sivil toplum örgütlerinin yardım çalışanlarının saldırılara karşı daha savunmasız olduklarını söyledi.

Şu anda Norveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün Başkanı olan Egeland, yardım çalışanlarının ayrıca, yerel halkın taraf tuttuklarını düşünmeleri halinde saldırıya daha açık hale geldiklerine dikkati çekerek, raporun ön sayfasında, "insani yardım örgütlerinin, yüksek riskli koşullarda nasıl hareket ettikleri konusunda daha profesyonel ve disiplinli olmaları gerektiğini" kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler