13 işçi gözaltında

İzmir'de, Konak Belediyesi'nin temizlik ihalesini üstlenen firmada işten çıkarıldıkları gerekçesiyle, bir süredir önünde eylem yaptıkları belediye binasının çatısına çıkarak pankart açan 13 işçi gözaltına aldı.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 11:23
Abone Ol google-news

Basmane Dokuz Eylül Meydanı'ndaki Konak Belediyesinin önünde 43 gündür eylem yapan işçilerden bir bölümü, bir iş hanının çatısından belediye çatısına geçerek pankart açtı. Polis ekipleri, çatıya çıkarak pankart açan 13 işçiyi gözaltına aldı. Bina önünde eylemlerini devam ettiren işçiler, polis aracına alınan arkadaşlarını alkışlayarak ve slogan atarak destekledi.

Bu arada işçiler, eylem yaptıkları belediye binası önünden, polisin ikazıyla bitişikteki iş merkezinin önüne alındı. Belediye ekipleri, işçilerin boşalttığı alana saksı ve çiçek koydu.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, eylem yapan işçilerin belediye ile ilgilerinin bulunmadığını belirtti.

Belediyenin kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir konunun merkezi haline getirilmek istendiğini anlatan Tartan, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:
''Ekmek ile aş peşindeki insanların üzerinden siyaset yapmak isteyenler 20-25 kişilik bir grupla karmaşa yaratma planı içinde. Profesyonel eylemcilerin gerçekleştirdiği bu oyuna seyirci kalınamaz. Kaldı ki, cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri için mücadele eden CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'a yönelik tavrı da şiddetle eleştiriyorum. Bu arada ekmek peşindeki insanlar üzerinden siyaset yapan profesyonel eylemcilere karşı aileleri de uyarmak istiyorum. Çocuklarına sahip çıksınlar.''

Süpürge ihalesi sürecinin 2012 yılının haziran ayında sona ereceğine işaret eden Tartan, bu tarihten önce taşeron sistemi ya da ihale sistemiyle ilgili değerlendirme yapma şansı bulunmadığını kaydetti. Açıklamada, şöyle denildi:
''İhaleyi kimin kazanacağını bugünden bilme şansımız yok. Şu veya bu kazanacak diye kim söylerse hem hukuken bir suç işlemiş hem de gerçekleri söylememiş olur. Ama eğer benim şu anda bu çalışmaları yürüten şirketim 2012 yılındaki ihale sürecine dahil olup, yasal altyapısını tamamlayıp, uygun koşulları yerine getirirse ve Kamu İhale Kurumu'nun da onayını alırsa, ben işçi arkadaşlarımın bu sosyal güvenceye kavuşmuş şekilde, taşeron uygulaması mantığından uzak bir şekilde çalışmasının sonuna kadar arkasındayım. Belediye şirketinin ihaleyi kazanması halinde tüm işçiler o bünyede çalışacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler