14 bin 379 Suriye'li Türkiye'de

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye'de misafir edilen Suriye vatandaşlarının sayısının 367'si asker, 14 bin 379 kişi olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 20.05.2012 - 08:47
Abone Ol google-news

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci'nin soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye'ye tedavi amacıyla sivil ve refakatçi olarak gelen Libya vatandaşlarına, insani mülahazalar çerçevesinde tedavilerinin yapılabilmesi için Türkiye'ye giriş, çıkış ve pasaport işlemlerinde kolaylık sağlandığını belirterek, "Ülkemize tedavi amacıyla gelip suça karışan (108) şahıstan (72)'si ülke dışı edilmiştir. Ülkemizde Libya vatandaşı mülteci bulunmamakta olup bugüne kadar Libya uyruklu (51) kişi sığınma talebinde bulunmuştur" dedi.

Türkiye'de 'insani gerekçelerle' geçici olarak misafir edilen Suriye vatandaşlarının sayısının 19 Mart 2012 tarihi itibarıyla 14 bin 379 kişi olduğuna işaret eden İçişleri Bakanı, "Bunlardan 367 kişi askerdir" dedi.


"ABD askerlerinin görev yaptığı bir üs bulunmamaktadır"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün soru önergesini de yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hatay ilimizin Suriye sınırına yakın bir alanında ABD askerlerinin görev yaptığı bir üs bulunmamaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı, Suriye'de olayların başladığı tarihten itibaren Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşları için Hatay ilinde toplu yaşam alanlarının oluşturulduğunu, bu çadır kentlerden birisinin de askeri şahıslara tahsis edildiğini öne sürerek, "Bu ayrım sadece fiziki mekan yönünden olup sağlanan haklar, yapılan muamele ve sorumluluklar açısından herhangi bir fark gözetilmemiştir" dedi.

İçişleri Bakanı, Suriyeli sığınmacı grupların veya muhalif unsurların, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde eğitim aldıkları, silah temini yapıldığı ve bu amaçla kendilerine kamp bölgeleri oluşturulduğu yönünde intikal etmiş bir bilgi ya da belge bulunmadığını da savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler