14 Mart Tıp Bayramı
''14 Mart Tıp Bayramı'' nedeniyle Adana ve Malatya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Adana Tabip Odası Başkanı Rıza Mete, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'yle, sağlık sisteminin kâr-zarar üzerine inşa edildiğini ileri sürerek, ''Hastaları 'müşteri' olarak görmeye başladık'' dedi.
Adana Tabip Odası Başkanı Rıza Mete, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Tıp Bayramı'nı kutlayan doktorların, gelecek ve iş güvenliği kaygılarının arttığını, sağlık sisteminini de ''piyasalaştığını'' savundu.
Hekimlerin özlük haklarının geri plana itildiğini belirten Mete, ''Gecemizi gündüzümüze katarak elde ettiğimiz bilgilerimiz hiçe sayılıp, emeğimiz ucuz iş gücü haline getirilmeye çalışılmakta'' diye konuştu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran da kadro isteyen öğretim görevlilerinin 1 yılı aşkın süredir beklediğini, pek çok akademisyenin doçentlik kadrolarına geçemediğini, profesörlüğü hak etmiş akademisyenler için de sıkıntıların ve bekleyişin sürdüğünü belirtti.
Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise Adana Valisi İlhan Atış'ın yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamadığını ifade ederek, tüm tıpçıların bayramını kutladığını söyledi. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından müzik eşliğinde bir sunum gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Malatya
İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, burada yaptığı konuşmada, hekimliğin evrensel bir meslek olduğunu, bir doktorun dünyanın neresine giderse gitsin mesleğini icra edebilecek eğitime sahip olarak yetiştiğini söyledi.
Tıp Bayramı kutlamalarının değişmesi gerektiğini dile getiren Daşöz, şöyle konuştu:
''Bu kutlama programlarına her yıl sınırlı katılımın olması, protokol olarak bizleri katılmak zorunda olduğumuz için buraya geldiğimiz hissine itiyor. Bu durum değişmeli, farklı bir kutlama yapılmalıdır. Tıp Bayramı konusunda toplumda farkındalık yaratabilirsiniz. Kortejler düzenleyebilir, kentte kampanyalar yapabilirsiniz. Böylece, bu kutlamalar bu şekilde sınırlı kalmaz, topluma mal olur.''
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, tıp fakültelerinin amacının fazla hekim yetiştirmek değil, ''yeterli, yetenekli, öz saygılı, öz güvenli, hoşgörülü, onurlu ve acıları paylaşan hekimler yetiştirmek'' olduğunu aktardı.
Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin de hastanelerde ve sağlık ocaklarında, hastalara hekim seçme hakkı verildiğini, bu yolla hastaların hastane koridorlarında sıra beklemesinin ortadan kalktığını ifade etti. Malatya Tabip Odası Başkanı Mustafa Eroğlu da doktorların performansa dayalı ek ücret alma ve döner sermayeden fazla pay olmak için daha çok çalışması gerektiğini, bunun da doktorları hem yorduğunu hem de körelttiğini savundu.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza