17. Yerel Medya Eğitim Semineri
''17. Yerel Medya Eğitim Semineri'' Düzce'de düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç burada yaptığı sunumda ''Yerel medya meslek ahlâkına daha duyarlı'' dedi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Düzce'de bir otelde Valilik ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) düzenlenen ''17. Yerel Medya Eğitim Semineri''nde, ''Kişilik Hakları ve Medya'' konulu sunum yaptı.
Kişilik hakları konusunda uluslararası kurallar ve meslek kurallarına uyumun olması gerektiğini vurgulayan Erinç, ''Kişilik hakları konusunda yerel medyanın, yaygın medyaya oranla daha fazla kurallara uyumu gözlenmektedir. Yerel medya, meslek ahlakına daha duyarlı. Her şeyi yazabilirsiniz, ama önemli olan nasıl yazdığınızdır'' diye konuştu.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülrezzak Altun da ''Medyada Kadın Olmak'' konulu sunumunda, kadınların her meslek alanında olduğu gibi medyada da geri planda kaldığını söyledi.
Kadınların medya sektöründe yüzde 20.9, erkeklerin yüzde 79.1 yer aldığını bildiren Yrd. Doç. Dr. Altun, ''Kadınlarımızı özellikle medya sektöründe reklam ve pazarlama bölümlerinde bulunuyor. Her meslek dalında olduğu gibi medyada da eşitsizlik sürüyor'' dedi.
Düzce'yi tanıtmak
Al Jazeera Satellite Channel Türkiye Muhabiri Omar A. Radi Khashram ise ''Düzce'yi Dünyaya Nasıl Tanıtırız?'' konulu sunum yaptı.
Khashram, Arap turistlerin çok para harcadığını ve turizm ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Arap turistler, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ocak ayında Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nda ''Gazze Orta Doğu İçin Model'' oturumunu terk etmesi sonrasında Türkiye'yi daha fazla tanıdılar. Arapları Düzce'ye çekebilmeniz için, özellikle 18 Arap elçiliğine çağrı yaparak, onları ağırlayıp tanıtabilirsiniz.''
Bir soru üzerine kanallarının 2 muhabirinin cezaevinde olduğunu anlatan Khashram, şöyle devam etti:
''Al Jazeera Satellite Channel, hapishanede tutuklu bulunan muhabirlerini de unutmuyor. Onların çocuklarına, eşlerine bakıyor, para yardımı yapıyor. Al Jazeera'de çalışmak gerçekten çok önemli bizim için. Halkın sesi olduğumuz için dünya tarafında yeri geliyor cezalandırılıyoruz. Arap ülkelerinde, bizim de istemediğimiz bazı olaylar, sorunlar yaşanıyor. ABD tarafından çalışmalarımız engelleniyor. Arap halkları artık bizi bir siyasi güç olarak görüyor ve bizden rejimleri değiştirme talepleri var. Bunun için daha çok yoruluyoruz, daha çok çalışıyor ve çabalıyoruz.''
Sunumları, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ve çok sayıda katılımcı izledi.
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi