183 milyon şeker hastası olduğunu bilmiyor
Uluslararası Diyabet Federasyonu, dünyada 183 milyon kişinin "şeker hastası olduğunu bilmediğini" belirtti.
Federasyon tarafından hazırlanan ve 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla açıklanan raporda, 2030 yılına kadar her 10 yetişkinden birinin şeker hastası olacağı, bunun da yaklaşık olarak her yıl 10 milyon kişinin hastalığa yakalanacağı anlamına geldiği belirtildi.
Şeker hastalarının sayısının artmasının dünya genelinde sağlık hizmetleri sistemi için büyük bir tehlike oluşturduğu vurgulanan raporda, halen dünyada sayıları 366 milyon olan şeker hastası sayısının, acilen harekete geçilmediği takdirde, her 10 saniyede eklenen 3 vakayla birlikte 2030 yılına kadar 552 milyona ulaşmasının beklendiğini belirtti.
Dünyanın en fakir bölgelerinden Afrika'da 2030'a kadar şeker hastalığı vakalarının yüzde 90 oranında artmasının beklendiği bildirilen raporda, Afrika'da yaşayan insanların yüzde 78'ine teşhis konulmadığı ve bu insanların diyabetle yaşadıklarını bilmediği kaydedildi.
Raporda diyabet hastalarının yüzde 80'inin düşük ve orta gelir seviyesinde olan ülkelerde yaşadığı, 78 bin çocuğun her yıl Tip 1 Diyabete yakalandığı, şeker hastalığının 40-59 yaşlarında daha yaygın olduğu bildirildi.
Öte yandan; geçen yıl dünya genelinde satılan şeker hastalığı ilaçlarının bedelinin 35 milyar dolar olduğu, bu rakamın 2015'te 48 milyar dolara ulaşabileceği kaydediliyor,
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza