"19-20 Nisan'da doktora gitmeyin"

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu, 19-20 Nisan'da yapacakları eylem dolayısıyla sağlık kuruluşlarında sadece acil hastalara bakılacağını belirterek, bu tarihlerde durumu acil olmayanların sağlık kuruluşlarına başvurmamaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 11:23
Abone Ol google-news

Bilaloğlu, tıp alanındaki çeşitli uzmanlık derneklerinin temsilcileriyle TTB Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında, daha önce sorunlarını dile getirmek üzere bir miting gerçekleştirdiklerini, 19-20 Nisan'da da sağlık çalışanlarının görev yapmayacağını söyledi.
Bu eylemin hekimlerle sınırlı olmayacağını, tüm sağlık çalışanlarının katılacağını kaydeden Bilaloğlu, taleplerini, ziyaret ettikleri siyasi partilerin yetkililerine ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da ilettiklerini anlattı.

''Hekimlerin yararına olan şeylerin hastaların, hastaların yararına olanların da hekimlerin yararına olduğunu'' dile getiren Bilaloğlu, güvenceli çalışma ve gelir, mesleki bağımsızlık gibi taleplerin hastaları da yakından ilgilendirdiğine dikkati çekti.

Dolayısıyla bu eylemin hem sağlıkçıların hem de hastaların yararına olacağını ifade eden Bilaloğlu, daha önceki mitinge katıldığı için Kayseri Tabip Odası Başkanı'nın görevden alındığını, bu eylemde benzer bir durumun yaşanmamasını ümit ettiklerini söyledi.
Vatandaşlara, ''19-20 Nisan'da sağlık faaliyeti olmayacak. Lütfen sağlık kuruluşlarına başvurmayın'' çağrısında bulunan Bilaloğlu, bu tarihlerde sadece acil hastalara bakılacağını söyledi.

Eylemi en etkin ve büyük bir katılımla yaparak sonuç almayı amaçladıklarını kaydeden Bilaloğlu, ''Talebinize yanıt gelmezse nasıl bir yol izlersiniz?'' sorusu üzerine, ''Bunu 19-20 Nisan'da aramızda konuşacağız. Tatminkar bir yanıt alamazsak ne yapacağımızı hep birlikte konuşacağız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler