''1.Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri''

Eskişehir'de düzenlenen ''1.Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri'' kapsamında, Sabahattin Kalender'in bestelediği, Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu ''Cem Sultan'' operasının yarın sahneleneceği bildirildi.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 15:06
Abone Ol google-news

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, orkestra şefliğini Winfried Müller'in üstlendiği operada Cem Sultan rolünde dönüşümlü olarak Aykut Çınar ve Metin Turan oynayacak.

Çocukluk ve gençlik yılları İstanbul fatihi babasının himayesinde huzur ve mutlulukla geçen Cem Sultan'ın, babasının ölümünden sonra ağabeyi Bayezit ile giriştiği saltanat yarışı, ülkeyi bölünmeye sürükler. İki kardeşin iktidar mücadelesi Bayezit'in zaferiyle sonuçlandığında Cem Sultan'ın tek çaresi ülkeyi terk etmektir.

Rodos'ta Saint-Jean şövalyelerine sığınan, şövalyelerin başı Pierre Aubusson'un himayesinde konuk edilen Cem Sultan, kendisi için düzenlenen gösterişli bir gecede Fransa'ya gitmek zorunda olduğunu öğrenir. Fransa'da hapishane olarak düzenlenen Baurganeuf Şatosu'nda adeta bir tutsak hayatı yaşamaktadır. Sağlığı giderek bozulan Cem Sultan, artık ömrünün sonuna geldiğinin farkındadır. Kendisini giydirmesini istediği arkadaşlarının ''Nereye'' sorusuna ''Vatanıma, vatanıma'' der ve son nefesini verir.

Etkinliğin, yarın saat 20.00'da Eskişehir Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleşeceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler