2012 olimpiyatlarının simgesi belli oldu

2012 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak İngiltere'nin başkenti Londra için simge niteliği taşıyacak anıt belli oldu.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 08:45
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü Hint asıllı İngiliz sanatçı ve heykeltıraş Anish Kapoor tarafından tasarlanan 115 metre yüksekliğindeki, çelikten spiral görünümlü anıt, olimpiyatların yapılacağı Londra'nın doğusundaki olimpiyat parkına yerleştirilecek.

New York'taki Özgürlük Anıtı'ndan 22 metre daha uzun olacak "ArcelorMittal Orbit" adlı dev anıtın, üzerine çıkılarak Londra'ya kuş bakışı bakılabilecek.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson seçilen anıtla ilgili yapılan basın toplantısındaki konuşmasında, bu anıtın sadece olimpiyatlar için değil, olimpiyatların ardından da Londra'nın simgesi olmasını istediklerini söyledi.

1970'li yılların ikinci yarısından itibaren boyut, renk ve boşluk kavramı konusundaki cesur denemeleri sayesinde çağdaş heykel sanatının en tanınan isimlerinden biri olan sanatçı Anish Kapoor, 1991 yılında modern sanat dalında verilen en önemli ödüllerden biri olan "Turner ödülünün" sahibi oldu. 55 yaşındaki Kapoor, 1973 yılından beri Londra'da yaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler