2035'te 650 milyon kişi diyabetli

Uzmanlara göre, teknolojik gelişmelerin getirdiği hareketsiz yaşam ve kötü beslenme toplumda şeker hastalığının görülme sıklığını artırdı.

Yayınlanma: 14.10.2018 - 23:29
Abone Ol google-news

Antalya’daki 20. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi’nde konuşan Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerim Güler, “İlaç korkusu, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam kandaki şeker değerini artırıyor. Herkes asansörlere biniyor.

Her yere arabayla gidiliyor. Cep telefonlarının çıkması yürümeyi çok azalttı. Diyabet 35’li yaşlara kadar indi” dedi. Güler, toplumda şişmanlama ve kötü beslenmeye bağlı diyabet görülme sıklığının da arttığını vurgulayarak, “2035 yılında dünyada 650 milyon kişinin diyabetli olması bekleniyor. Diyabetten korunmak için yaşam tarzı değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Haftanın 5 günü 45 dakikalık tempolu yürüyüşün yapılmalı. Kan şekerini ani yükselten çikolata, şekerli kurabiye, kolalı içecekler gibi yiyecek ve içeceklerden uzak duracağız. Bunların yerine emilimi yavaş olan yiyecekler yenilmesi gerekir” dedi. Yüksek kan şekerinin zehir etkisi yaptığını bildiren Güler, bunun damarların olduğu bütün organları bozduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler