220 işçi için 8 bin 220 kişi başvurdu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi'ne alınacak 222 işçi için 8 bin 220 kişi başvurdu.

Yayınlanma: 15.08.2012 - 17:16
Abone Ol google-news

GLİ Müessesesi'nin çeşitli birimlerde çalıştıracağı ilköğretim okulu mezunu 46, lise mezunu 157 ve üniversite mezunu 19 kişi olmak üzere toplam 222 kişi için İş Kur Kütahya şubesine 8 bin 200 kişi başvurdu.

TİM: İŞSİZLİK DÜŞTÜ

Yeraltı kömür olcağında çalıştırılmak üzere alınacak 46 beden işçisi için bugün GLİ'deki 1 nolu Düğün Salonu'nda mülakat sınavına girecek olan 138 asil, 138 de yedek adayın belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Gergin anlar yaşandı

Kura çekimi sırasında adayların isimleri ve doğum yerleri okundu. Henüz kura çekiminin başındayken asil adaylar arasında Sivas doğumlu bir kişinin isminin okunmasına kalabalık tepki gösterdi. Kalabalıktakiler önceliğin Kütahya doğumlulara verilmesi gerektiğini, doğum yeri başka bir yer olanların başvuruda bulunmaması gerektiğini savundu. Tepkiler büyüyünce kura çekimine ara verildi. Noter görevlileri salondan çıkarılarak düğün salonundaki gelin ve damat odasına götürüldü.

İş umuduyla gelen yüzlerce kişi düğün salonunun camlarını kırdı. Kalabalık daha sonra dışarı çıkarak GLİ'nin önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Olay yerine takviye jandarma ekipleri sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler