27 yıllık hasret son bulmadı

Spor Toto Süper Lig'i Fenerbahçe'nin gerisinde averajla ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor, 27 yıllık şampiyonluk hasretine son veremedi.

Yayınlanma: 22.05.2011 - 16:16
Abone Ol google-news

Ligde 6 şampiyonluğu bulunan ve en son teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı ile 1983-84 sezonunda şampiyonluğu elde eden bordo-mavililer, ligin son haftasında Kardemir Karabükspor'u 4-0 gibi farklı bir sonuçla yenmesine karşın, Fenerbahçe'nin Sivasspor galibiyetiyle averajla rakibinin arkasında kalarak arzu ettiği şampiyonluk hedefini gerçekleştiremedi.

Lig tarihindeki 37. sezonunda 7. şampiyonluk şansını son haftada kaçıran bordo-mavililerin, şampiyonluk özlemi 28 yıla çıkmış oldu.

Trabzonspor, en son 1983-84 sezonunun son haftasında Karagümrük'ü 2-0 yenerek, sezonu şampiyon olarak tamamlamış ve Hüseyin Avni Aker Stadı'nda şampiyonluk turu atmıştı.

Son şampiyonluk turunu Karagümrük karşısında atarak büyük bir sevinç yaşayan Karadeniz ekibi, bu sezon ise Kardemir Karabükspor karşısında hüzün yaşadı.

 

Alkışlarla teselli

Spor Toto Süper Lig'de, Kardemir Karabükspor'u deplasmanda 4-0 gibi farklı bir sonuçla yenmesine rağmen Fenerbahçe'nin averajla gerisinde ikinci sırada yer alarak şampiyonluğu elde edemeyen Trabzonsporlu futbolcuları, taraftarlar alkışlarla teselli etti.
Maçın bitiş düdüğünün ardından hem Kardemir Karabükspor hem de Trabzonspor taraftarları bulundukları tribünlere bordo-mavili takımı çağırarak alkışladılar.

Protokol tribünde bulunan kulüp başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri de bordo-mavili takımı ayakta alkışladılar.


Protokol tribününde olay

Fenerbahçe'nin Sivasspor maçında attığı 4. golün ardından protokol tribünde küçük çaplı bir olay yaşandı. Bu sırada VIP salonunda televizyondan Fenerbahçe'nin golüne sevinen Karabüklü bir iş adamı ile Trabzonsporlu birkaç yönetici arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri araya girerek olayın büyümesini önlediler.

Bu arada Trabzonsporlu futbolcular, karayoluyla başkente geçecek ve oradan da özel uçak ile Trabzon'a gidecek. Daha sonra kafile Trabzon'dan izne çıkacak.

 

Şenol Güneş'in kötü kaderi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik direktörlük döneminde Fenerbahçe karşısında 3. kez aynı kötü sonu yaşadı.

Trabzonspor'un uzun süre kalesini koruduğu dönemde 6 şampiyonluğu da yaşayan ancak teknik direktörlük kariyerinde bordo-mavili takım ile şampiyonluk göremeyen Şenol Güneş, 1995-96 ve 2004-2005 sezonunda olduğu gibi yine sarı-lacivertli takım karşısında mutlu sona ulaşamadı.

İlk olarak teknik direktör Şenol Güneşle 1995-96 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı yapan Trabzonspor, 31. haftaya kadar liderliği götürmüştü. Ancak 32. hafta sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan bordo-mavililer, ligi 84 puan toplayan Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde 82 puanla şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı.

Trabzonspor, söz konusu sezonda 82 puan toplayarak lig tarihinin en fazla puanını teknik direktör Şenol Güneş ile elde etmesine karşın ipi göğüsleyen taraf olamamıştı.
Daha sonra 2004-2005 sezonun devre arasında göreve gelen Güneş ile bordo-mavili takım, 80 puan toplayan Fenerbahçe'nin arkasında 77 puanla ligi ikinci sırada bitirerek yine şampiyonluk başarısı gösterememişti. 

 

Taraftardan tepki

 Trabzonspor taraftarları, Sivas'tan gelen son düdüğün ardından büyük bir hüzün yaşadı.

27 yıldır şampiyonluk hasreti çeken ve Sivasspor'un Fenerbahçe karşısında 1-1'lik eşitliği yakalamasıyla şampiyonluk umutları yeşeren bordo-mavili taraftarlar, sarı-lacivertlilerin art arda kaydettiği gollerle umutlarını yitirdi.

Trabzon'da Atapark'ta kurulan dev ekrandan binlerce bordo-mavili taraftar bir yandan Trabzonspor-Karabükspor maçını, diğer yandan da Sivasspor-Fenerbahçe maçını izledi. Maçların sona ermesiyle Trabzonspor taraftarları büyük üzüntü yaşadı.

Maçın ardından Trabzon'da Kahramanmaraş Caddesi'nde toplanan bordo-mavili taraftarlar, caddeyi trafiğe kapattı. Meşaleler yakan, Trabzonspor bayrakları açan taraftarlar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aleyhinde uzun süre tezahürat yaptı.

Bu arada bazı taraftarların üzgün şekilde caddenin kenarlarında oturduğu gözlendi. Polis, olası olayların önüne geçebilmek için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.


Şampiyonluğu ilan ettiler

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor arasında oynanacak maç öncesinde Zonguldak'taki Trabzonsporlu bir grup taraftar, takımlarını şampiyon ilan ederek yürüyüş düzenledi.

Lig şampiyonun belirlenmesine saatler kala Zonguldak'ta bir grup Trabzonsporlu taraftar, Soğuksu semtindeki Cumhuriyet Alanı'nda toplandı, müzik eşliğinde horon tepti, takımlarına tezahüratta bulundular.

Ellerinde yaklaşık 10 metre uzunluğundaki bordo-mavili bayrakla ''Bizde Her Yer Trabzon'', Trabzonspor'un Şampiyonluğu Engellenemez'', ''Trabzon Burada Fener Nerede'' şeklinde sloganlar atan taraftarlar yürüyerek Madenci Anıtı önüne geldi.

Yurttaşların da büyük ilgi gösterdiği yürüyüş sırasında araç trafiğinin aksamaması için polisler gayret gösterdi, diğer ekipler de geniş güvenlik önlemi oldu. Bu arada slogan atarak çalınan müzik eşliğinde horon tepen taraftarlar, İstiklal Marşı'nı söylemelerinin ardından dağıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler