2B için CHP'ye çağrı

Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçen ve kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen yasal düzenlemenin durdurulması ve iptali için CHP'yi göreve çağırdı. Birlik Sözcüsü ve ORKOP Genel Başkanı Cafer Yüksel, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasını istedi.

2B için CHP'ye çağrı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.01.2009 - 10:38

2B arazilerinin satışına imkan tanıyan yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından tartışmalar da devam ediyor. 2003 yılında çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği yasanın onaylanmasına tepki gösterdi. Birlik Sözcüsü ve Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel OR-KOOP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Söz konusu yasal düzenlemeyle ormanlara zarar verilecek uygulamaların önünün açılacağını anlatan Yüksel, yasayla devlet ormanı sayılacak arazilerin daraltılacağını, 2B arazilerinin satılacağını ve 2A uygulamasının kolaylaştırılacağını ifade etti. Yine düzenleme ile SİT alanlarının da satılabileceğine dikkat çeken Yüksel, "Bu nedenlerle başta Ana Muhalefet Partisi ve ilgili demokratik kitle örgütleri olmak üzere tüm yurttaşlarımızı 5831 sayılı yasanın uygulamasını yakından izleyerek kamu yararına aykırı uygulamaları kamuoyuna duyurmaya ve durdurulması için yargıya başvurmaya çağırıyoruz" dedi.

Yüksel, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için de CHP'ye çağrıda bulundu.
Yüksel, yasayı jet hızıyla onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de sitemde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül'den konuya ilişkin bilgi vermek amacıyla randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerine yanıt verilmediğini söyleyen Yüksel, daha sonra yasanın Cumhurbaşkanınca onaylandığını hatırlattı.

Cafer Yüksel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin yeni yasayla orman köylülerinin ve orman çalışanlarının durumuna ilişkin sorusunu yanıtlayan Yüksel, sosyolojik dengenin bozulacağı uyarısında bulundu. Söz konusu yasayla orman köylülerinin yaşam alanları olan tarım arazileri, meralar ve bahçelerin satılacağını ifade eden Yüksel, "Orman köylüsüne soracaklar. Bu arazileri alıyor musunuz? diye. Orman köylüsü alamaz zaten buraları. Onlar alamadığı için başkalarına satılacak. Orman köylüsü göç vermeye başlayacak. Sosyolojik denge bozulacak. İnsanlar 200-300 yıllık yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalacak. Umarız bu yasa ormanlara ve orman köylüsüne zarar vermeden uygulanır. Rant anlayışı ile yapılacak çalışmalar orman köylüsüne ve sosyolojik dengeye zarar verecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler