34 Ergenekon tutuklusu hastanelik oldu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın soru önergesine verdiği yanıt, Ergenekon davası tutuklularının cezaevi ile hastane arasındaki serüvenini ortaya koydu.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 10:53
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın Ergenekon tutuklularına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ilk muayene ve tedavi hizmetlerinin kurumda verildiğini, ileri tetik, tedavi ve rehabilitasyon gereken durumlarda devlet hastanelerine ve üniversite hastanelerine sevk edildiğini belirten Bakan Ergin, Silivri Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde barındırılan tüm tutuklu ve hükümlülerin sağlık sorunları nedeniyle başvurularında da kurum tabibi tarafından ilk muayenelerinin yapıldığını, gerek görülmesi halinde hastanelere sevk edildiğini kaydetti. Ergin "Silivri Devlet Hastanesinde yapılan muayene ve tetkik sonuçlarına göre düzenlenen rapor veya sevklere istinaden daha donanımlı hastanelere sevklerinin yapıldığı, bunun dışında doğrudan İstanbul içi veya başka hastanelere sevk işlemlerinin yapılmadığı, bu konuda kurum idaresinin bir yetkisinin bulunmadığını' ifade ederken tutuklu ve hükümlülerin hastanelere sevk işlemlerinin de Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı'nca yapıldığını söyledi.
 

34 kişi hastanelik oldu

Bakan Ergin, Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde bulunan tutuklular arasında bugüne kadar sağlık sorunları yaşayan ve hastanelere sevk edilen isimlere ilişkin de bilgi verdi. Ergin'in verdiği bilgilere göre Ergenekon tutuklularından tedavi gören isimler şöyle oldu:

-Fatih Hilmioğlu: 3 Haziran 2009'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gördü. 22 Haziran 2009 tarihinden itibaren de Cerrahpaya Tıp Fakültesi'nde yatılı olarak tedavi görüyor.

-Levent Ersöz: 10 Şubat 2009 tarihinden itibaren çeşitli tarihlerde Silivri Devlet Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, GATA ve İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yatılı olarak tedavi gördü. 25 Ağustos 2009 tarihinden itibaren de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilgili birimlerinde tedavisine devam edildi. Hastanede mahkum koğuşunun bulunmadığının bildirilmesi üzerine Ersöz için tedavi gördüğü servisin üçüncü katında korunaklı bir odaya demir parmaklık yapıldı.

-Mehmet Haberal: 17 Nisan 2009 tarihinde rahatsızlanması sonucu Kurum tabipliğince muayenesi yapıldı ve acil olarak Bayrampaşa Devlet Hastanesine sevk edildi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsüne sevki yapıldı ve tedavisine yatılı olarak devam edildi.

-Arif Doğan: Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü. Silivri Devlet Hastanesinin 5 Mart 2009 tarihli sağlık kurulu raporuyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yatılı tedavisine devam edilirken İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesinin 21 Mayıs 2009 tarihli yazısıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi ve 16 Temmuz 2009 tarihinde tahliye edildi.

-Hasan Atilla Uğur: 20 Şubat 2009 tarihinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 26 Şubat 2009 tarihinde Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yatarak tedavi gördü. 5 Mart 2009 tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine ardından da GATA Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 28 Temmuz 2009 tarihinde taburcu olarak yeniden Silivri Cezaevi'ne döndü.

-Hurşit Tolon: İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Adli Tıp Kurumu'nca Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Tolon, üç ay yatarak tedavi gördü. Daha sonra GATA Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisi sırasında 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye oldu.

-Mustafa Abbas Yurtkuran: Silivri Devlet Hastanesi'nin 10 Haziran 2009 tarihli sağlık kurulu kararıyla Haseki Eğitim Araştırma Hastanesine yatırıldı. 13 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümüne sevk edildi. 22 Haziran 2009 tarihinde Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastalıkları hastanesine sevk edilirken 24 Haziran 2009 tarihinde de tahliye edildi.

-Erol Manisalı: 13 Mayıs 2009 tarihinde Silivri Devlet Hastanesi sağlık kurulu kararıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırılarak tedavisine devam edildi. Tedavisi sürürken 4 Haziran 2009 tarihinde tahliye edildi.

-Veli Küçük:19 Şubat 2009 tarihnde Silivri Devlet Hastanesine Gastrointestinal sistem (GİS) kanaması şikayetiyle gönderildi. Daha sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Küçük, tedavi sonrasında 4 Mart 2009 tarihinde taburcu edildi ve yeniden Silivri cezaevine döndü. Aynı rahatsızlığının takibiyle ilgili 29 Temmuz 2009 tarihinde Bakırköy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisi sonrasında 31 Temmuz 2009 tarihinde taburcu edilerek yeniden cezaevine gönderildi.

-Erkut Ersoy: 16 Ağustos 2009 tarihinde rahatsızlığı nedeniyle Silivri Hastanesi'ne sevk edildi. Bu hastaneden 'sulcid teşebbüsü' tanısıyla Bakırköy Devlet Hastanesine sevkedildi. Yapılan tedavisi sonrasında hastaneden 9 Eylül 2009'da taburcu edilerek yeniden cezaevine gönderildi.

-Alparslan Arslan: 25 Ağustos 2009 tarihinde Silivri Devlet Hastanesi psikiyatri servisine sevk edildi. Burada düzenlenen sağlık kurulu raporuyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Simülasyon (temaruz) tanısı konularak tedavi önerildi ve taburcu edildi.

"Ayakta tedavileri yapıldı yeniden cezaevine gönderildi"

Bakan Ergin'in verdiği bilgilere göre, Selim Akkurt, Hayrettin Ertekin, Durmuş Ali Özoğlu, Mustafa Özbek, Muhammet Yüce, Fahri Kepek, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Emin Gürses, Hüseyin Görüm, İbrahim Özcan, Habip Ümit Sayın, Ergün Poyraz, Mehmet Dalagan, Murat Çavdar, İsmail Sağır, Sevgi Erenol, Fatma Cengiz ve Tekin İrşi, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Bektaş, Serdar Öztürk, Mustafa Levent Göktaş da değişik tarihlerde yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle Silivri Devlet Hastanesi, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri'ne sevk edildiler. Sözkonusu isimlerin ayakta tedavileri yapıldıktan sonra cezaevine geri gönderildiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler