38 yıl yargıtay'dan döndü
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yerel mahkemenin küçük çocuklara cinsel istismarda bulunan sanık hakkında verdiği 38 yıl hapis cezasını bozdu.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yerel mahkemenin küçük çocuklara cinsel istismarda bulunan sanık hakkında verdiği 38 yıl hapis cezasını bozdu. Kararda, Adli Tıp Kurumu'nda çocukların ruh sağlığının bozulup bozulmadığını belirtir rapor alınması gerektiği ve buna göre cezanın artırılabileceği ifade edildi.
Sanık E.O'.nun olay zamanı 10 yaşında olan O.'dan masa taşımasına yardım etmesini isteyerek evine götürdüğü burada, "mağduru soyduğu", "cinsel organını mağdura öptürdüğü", mağdura "fiili livatada bulunduğu" ve mağdura "seni öldürürüm döverim" diyerek tehdit ettiği ve sanığın ayrıca olay zamanı 5 yaşında olan M.E.'ü de inşaat halinde bulunan bir binaya götürdüğü mağdurla "fiili livitada" bulunduğu ve kimseye söylerse "cinsel organını keseceğini" ifade ettiği iddiasıyla dava açıldı.
Davayı görüşen Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın eylemleri nedeniyle her iki mağdurun da ruh sağlığının bozulduğunun anlaşıldığını kaydetti. Mahkeme, sanığın15 yaşından küçük çocuklara cinsel istismarda bulunduğu, çocukları tehdit ettiği, aynı suçu birden fazla işlediği gerekçesiyle toplam 38 yıl hapis cezası verdi.
Bunun üzerine, yerel mahkeme kararı sanık avukatı tarafından temyiz edildi. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi de yerel mahkeme kararını düzelterek onadı.
Adli tıp raporu şartı
Daire'nin yerel mahkemenin kararını onamasının ardından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, çocukların ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp'tan rapor alınması gerektiğini ve raporun verileceği kurulda, bir başkan, adli tıp uzmanı ile çocuk psikiyatrisi uzmanının bulunması gerektiğini ifade etti. Olayda mağdur küçüklerin ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor alınması gerektiğini kaydeden Başsavcılık, Daire'nin karara itiraz etti. Başsavcılık, ağırlaştırılmış suç halinin söz konusu olması durumunda ruh veya beden sağlığının bozulmasının ceza artırım nedeni olabilmesi için sürekli ve kalıcı hasarın gerektiği ve bunun da doktor raporuyla belirlenebileceğini bildirdi.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Başsavcılığın itirazını yerinde bularak, dosyanın rapor alındıktan sonra tekrar görüşülmesi gerektiğine karar verdi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza