382 milyon liralık Japon işi

60 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen fabrikanın açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla yapıldı. İnşaatı Haziran 2017’de tamamlanan fabrika Aralık 2017’de üretime başladı.

Yayınlanma: 08.02.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

Japon Mitsubishi Electric’in Manisa’da 382.5 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği Ev Tipi Klima Fabrikasını resmen açtı. Fabrika şirketin, Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyor. Fabrikada şu anda 210 kişi çalışırken Mart 2021’de bu sayı 400’e, 2018’de 300 bin set olacak yıllık klima üretimi de 2021’de 500 bin sete yükselecek. Klimalar ilk aşamada iç pazara ve Avrupaya satılacak.

Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim AŞ tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikanın açılışında konuşa, Mitsubishi Electric Corporation Başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Masaki Sakuyama, 43 ülkede faaliyet gösteren Mitsubishi Electric’in potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’de 2012’den bu yana kendi yapılanmasıyla faaliyet gösterdiğini söyledi.

Türkiye üretim üssü

Sakuyama, “Mitsubishi Electric Corporation olarak, Türkiye’de klima ve soğutma sistemleri ile fabrika otomasyon sistemleri, asansör ile uydu sistemleri gibi çok sayıda iş kolunda faaliyet gösteriyoruz. Öncelikli pazar olarak gördüğümüz Türkiye, yeni ev tipi klima fabrikamız ile Mitsubishi Electric için önemli bir üretim üssü haline gelmiş oldu. Manisa’daki fabrikamız Türkiye ve Japonya arasında tarihten bu yana gelen dostluğumuzu pekiştirmeye katkı sağlayacak. Klimalarımızı artık Türkiye’de üreterek ve diğer iş kollarımızda da faaliyetlerimizi genişleterek Türk halkının refahına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

1 milyon ünite

Mitsubishi Electric Corporation Başkan Yardımcısı&Yaşam Alanı ve Dijital Medya Ekipmanları Grup Başkanı Takeshi Sugiyama da, Türkiye’de yıllık 1 milyon ünite civarında olan ev tipi klima pazarının, ülkenin ekonomik gelişimiyle birlikte daha da büyümesini beklediklerini, ürünün pazara giriş süresi açısından avantaj sağlamak için yeni fabrikayı Manisa’da kurduklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler