5 günde 4 önemli düzenleme
Son beş günde pek çok yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Benzinden alınan ÖTV kalıcı olarak arttı, pek çok yaylanın imar statüsü değişti, cep telefonlarına ek vergi geldi. Ayrıca Türkiye'ye daha kolay işlenmemiş altın girişinin de önü açıldı.
CEP TELEFONUNA YENİ VERGİ
4 Mart tarihinde yürürlüğe giren bir düzenlemesiyle birlikte cep telefonlarından yüzde 1 Kültür ve Turizm bakanlığı payı alınmasına karar verildi. Buna göre cep telefonu üretimi yapanlar ile ithal edenler, imalat / ithalat bedeli üzerinden yüzde 1 orandaki tutarı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hesabına yatırmakla sorumlu olacak.
BENZİNE ÖTV ZAMMI
Benzin ve motorinde ÖTV'ye 15'er kuruş zam geldi. Bir litre benzinin ÖTV tutarı 2,3765 liradan 2,5265 liraya; bir litre motorinin ÖTV'si ise 1,9059 liradan 2,0559 liraya çıktı. 29 Ocak 2020 tarihinde de motorinin litresinden alınan ÖTV tutarına 11 kuruş zam yapılmıştı. Zam ÖTV üzerinden alınan KDV ile birlikte pompaya 13 kuruş olarak yansımıştı.
YAYLA ALANI OLMAKTAN ÇIKTI
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 11 ilde toplam 14 milyon metrekarelik alan 'yayla alanı' olmaktan çıkarıldı.
5 KG'YA KADAR İŞLENMEMİŞ ALTIN SOKMAK SERBEST
Resmi Gazete'de yer alan yeni düzenlemeye göre en fazla beş kilogram ağırlığında işlenmemiş altın yolcu beraberinde Türkiye'ye sokulabilecek. Eskiden yolcuların yurt dışından işlenmemiş altın getirmesinde herhangi bir sınır bulunmuyordu fakat bu altını Türkiye'ye getirmek çok zordu. Şimdi ise beş kilogramı aşmayan işlenmemiş altın prosedüre takılmadan yurda sokulabilecek. Son zamanlarda altın fiyatları oldukça artmıştı. Bu hamle ile yurtta altın varlığı artırılmak isteniyor.
Video Haberler
-
Son Dakika: Rus güçleri, alışveriş merkezini vurdu
-
Oyuncu Osman Wöber toprağa verildi
-
Madde bağımlısına polis şiddeti
-
'Sabır ve şükür tavsiyesiyle yoksulluğu reva görüyorlar'
-
Ünlü oyuncu Osman Wöber'e veda
-
Hamile kadın bayıldı, sürücüler kavgaya devam etti
-
İktidar seçmeniyle karşı karşıya
-
Hababam'ın oyuncularının görüntüleri tartışma yarattı
-
Behzat Uygur'dan 'şeker zammı' tepkisi
-
Ümit Özdağ'a yasak
En Çok Okunan Haberler
-
İsmailağa'daki kavga yeniden alevlendi
-
'Ayıptır, insanlığa aykırıdır'
-
Fehmi Koru'ya 'Erdoğan' telefonu
-
BDDK'den ticari kredi kullanımına dair yeni açıklama
-
Mahmut Efendi’den önce İsmailağa öldü!
-
Reuters duyurdu: Bankalardan 'kredi' kararı
-
Saray'dan domuz eti kararı
-
'Adıbelli' cinayetinin arka planı!
-
İktidar seçmeniyle karşı karşıya
-
'Bilal Oğlan Federasyonu'