6 El Kaide üyesi yakalandı

İstanbul'da 2003 yılında meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin terör örgütü El Kaide davasında yargılanarak hüküm giyen 6 kişi İstanbul'da yakalandı.

Yayınlanma: 16.09.2009 - 12:53
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihindeki bombalı saldırılara ilişkin açılan davada yargılanarak çeşitli hapis cezalarına çarptırılan ve bu cezaları Yargıtay tarafından onanan 6 kişinin İstanbul'da bulunduğu tespit edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde yapılan çalışmalarda, haklarında yakalama kararı bulunan Cahit Öztürk, Abdullah Demir, Burhan Perk, Abdülmenaf Doğaç, Hayrettin Basınlı ve Ahmet Aydoğmuş yakalanarak, emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
İnfaz Savcılığında işlemleri tamamlanarak, nöbetçi mahkemede yakalama kararları yüzlerine okunarak tutukluluğa çevrilen 6 hükümlü, daha sonra cezaevine gönderildi.
 

Yargıtay kararı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü El Kaide'nin ''Türkiye yapılanması içerisinde yer alarak, 15 ve 20 Kasım 2003'de İstanbul'daki bombalı saldırıları yaptıkları'' öne sürülen sanıklara ilişkin davada, temyiz istemini geçtiğimiz günlerde karara bağlamıştı.
Daire, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, ''örgüt yöneticisi olmak'' suçundan sanıklar Louai Sakka, Fevzi Yitiz, Yusuf Polat ve Harun İlhan'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile Adnan Ersöz ve Osman Eken hakkında verilen müebbet hapis cezasını onamıştı.

Daire, sanıklardan Seyit Ertul'a, ''El Kaide terör örgütünün Konya bölgesindeki grubunu kurmak ve yönetmek'' suçundan verilen 18 yıl hapis cezasının da onanmasına karar vermişti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi ayrıca, sanıklar İsmail Duru, Mehmet Helvacı, Şükrü Hakan Yiğit, Mustafa Atlıhan, Halil Ökçe, Ahmet Demir, Ramazan Tahta, Nurettin Gündüz, Abdülmenaf Doğaç, Mehmet Yılmaz, Suat Şarman, Hayrettin Basınlı, Cahit Öztürk, Yusuf Dural, Ali Yaman, Murat İdrak, Tarkan Kalaycı, Güngör Mandacı, Zafer Mert, Ömer Öztürk, Süleyman Uğurlu, Hamed Obysi ve Cem Aksu hakkında ''örgüt üyesi olmak'', Serkan Altay, Abdullah Demir, Mediha Yıldırım, Ahmet Özaydın, Ahmet Aydoğmuş, Hıdır Elibol, Memiş Arlı, Mehmet Kuş ve Burhan Perk hakkında ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık'', Hamed Obysi hakkında ayrıca ''patlayıcı madde imal etme'' suçlarından verilen mahkumiyet kararlarını onamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler