7 bin sözleşmeli imam alınacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şubat ayı içerisinde 7 bin sözleşmeli imam alınacağını söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2012 - 17:58
Abone Ol google-news

Bozdağ, Sorgun İlyas Arslan Kültür ve Kongre Salonu'nda yapılan AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, pek çok ülkede ekonomik kriz yaşandığını, Türkiye'nin ekonomisinin ise her geçen gün büyüdüğünü belirtti.

Ülke genelinde imam ve müezzin eksikliği konusunda kendilerine talepler geldiğini bildiren Bozdağ, bu ihtiyacın farkında olduklarını kaydetti.

Ayrıca 2 bin müezzin atamasının da yapılacağını belirten Bozdağ, ''7 bin sözleşmeli imam hatip alınacak. İlanların şubat ayı içerisinde yapılması planlanıyor, çalışmalar devam ediyor. Bunun dışında da kadrolu imam hatip ve müezzin alımları da olacak. Onunla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Ramazan ayı başlayana kadar camilerimizdeki eksiklerin önemli bir kısmını tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın din hizmeti konusundaki ihtiyaçlarını, yeterli ve ehil görevlilerden almasını temin etme noktasındaki çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, danışma meclisi toplantısının ardından beraberindeki Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile birlikte Sorgun E-88 karayolu üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunun açılışını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler