72 bin dükkan kapanabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel kriz İngiltere'de 72 bin dükkanın kapanmasına neden olabilir. Kapanma dalgasından sadece sadece küçük mağazalar değil büyük mağazalar da etkilenecek.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

Ekonomik kriz yüzünden İngiltere'de 2009 yılı boyunca 72 bin dükkanın kapısına kilit vurabileceği tahmin ediliyor.

Bunun günde 200'ü aşkın dükkanın kapanması anlamına geldiğine dikkat çeken ekonomistler, geçen Aralık ayında 63 bin civarında olan boş dükkan sayısının da 2009 aralık ayına kadar iki kat artarak 135 bine yükseleceği tahminine de yer veriyor.

Özellikle küçük kent ve kasabaların merkezlerindeki alış-veriş bölgelerinde yer alan dükkanların krizden en ağır biçimde etkileneceğine işaret eden uzmanlar, büyük mağaza zincirlerinin de kapanma dalgasından küçük ve tek başına faaliyet gösteren mağazalar gibi etkileneceğini belirtti.

Analistlere göre, kapanacak dükkanların çalışanları da toplam işsiz sayısı tahminine eklendiğinde, ortaya daha önce verilen istatistiki rakamların da üstünde bir işsizlik rakamının çıkması da beklenebilecek.

Bilindiği gibi İngiltere'nin en ünlü mağaza zincirlerinden biri olan Woolworths' 99 yıllık ticari yaşamının sonunda, ülke çapındaki 807 mağazasını kapatma kararı almış ve zincirin son halkaları da dün kapılarına kilit vurmuştu. Bu kapanmanın ardından İngiltere'deki işsizler ordusuna 27 bin işsiz daha eklenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler