'75 bin kişiyi dinleyenlerin, düzgün bir anayasa yapacağına inanabilir miyiz?'

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''75 bin kişiyi dinleten bir partinin iletişim özgürlüğü getireceğine, düzgün bir anayasa yapacağına inanabilir miyiz? Anayasa'ya aykırılığın odak noktası kabul edilen bir iktidar partisi demokrasi mi getirecek'' dedi.

Yayınlanma: 01.09.2010 - 19:03
Abone Ol google-news

DP Ankara İl Başkanlığınca, Atlıspor Kulübü'nde düzenlenen iftara katılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, halk oylaması dolayısıyla Anadolu'yu dolaştığını, bu süreçte reklam tabelaları ve bilboardlarda ''evet'' sloganlarını içeren çok sayıda ilan gördüğünü söyledi. AKP'nin bu kampanya giderlerinin kaynağının nereden geldiğini soran Cindoruk, ''Mitinglere otobüslerle adam taşıyorsunuz. Bunların parası nereden geliyor? Bir müteahhide bir mitingin sponsorluğunu verdiniz mi, vermediniz mi? Hiçbir şey gizli kalmaz. Allah'a hesap vereceğiniz hesap ayrı ama bu dünyada da hesap vereceksiniz'' diye konuştu.

Cindoruk, Anayasa değişikliği paketinde HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısına ilişkin bazı değişikliklerin de öngörüldüğünü anımsatarak, referandumdan ''evet'' çıkması halinde bu yargı organlarının yürütmenin kontrolüne gireceğini öne sürdü.

Cindoruk, halk oylamasında parti olarak ''hayır'' oyu kullanacaklarına dikkati çekerek, ''Referandumdan çıkacak sonuç iktidarı şımartır. Sabah karanlığında gözaltılar başlar. Yargı tamir edilemez yanlışların içinde kalır. Anayasa Mahkemesi'nden kurtulmak isteyenler Anayasa'yı çiğnemek istemektedirler'' iddiasını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler