81 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan HDP'li Gülser Yıldırım duruşmaya çıkmadı

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, 81 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına, SEGBİS sistemi ile katılmak istemediği gerekçesiyle çıkmadı.

Yayınlanma: 18.07.2017 - 13:51
Abone Ol google-news

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 günü tutuklanan, hakkında 81 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve davası yetkisizlik kararı ile Mardin'e gönderilen HDP'li Gülser Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi.

Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'terör örgütü kurma ve yönetmek', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç ve suçluyu övmek', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' iddiaları ile yargılanan tutuklu sanık Gülser Yıldırım katılmazken, avukatları hazır bulundu. Kocaeli F tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan Yıldırım'ın, SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılmak istemediği, bu nedenle SEGBİS odasına gelmediği bildirildi.

Duruşmada ilk söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra söz alan sanık avukatları, Gülser Yıldırım'ın tahliye edilmesini istedi. Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülser Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler