Aamir Khan’ın 'bir kilo un yardımının içine 15 bin rupi yerleştirdiği' iddiası doğru çıkmadı

Ünlü yönetmen ve sinema oyuncusu Aamir Khan'ın, ihtiyaç sahiplerine yaptığı un yardımında torbanın içinde 15 bin rupi (bin 375 TL) sakladığı iddia edilmişti. Ancak sosyal medyaya yansıyan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İddia, TikTok’ta paylaşılan bir videoya dayanıyor.

Yayınlanma: 28.04.2020 - 10:25
Aamir Khan’ın 'bir kilo un yardımının içine 15 bin rupi yerleştirdiği' iddiası doğru çıkmadı
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü oyuncu ve yönetmen Aamir Khan’ın yaptığı bir kilo un yardımının içine 15 bin rupi yerleştirdiği iddia edildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler binlerce beğeni ve paylaşım aldı.

İDDİA DOĞRU ÇIKMADI

Ancak söz konusu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı. İddia, TikTok’ta paylaşılan bir videoya dayanıyor. Fakat ilgili videoda Aamir Khan’dan bahsedilmiyor. 

YARDIMI AAMIR KHAN YAPMADI

İddia, bir TikTok videosuna dayanıyor. Sameer Khan, 19 Nisan 2020 tarihli videoda birisinin un paketleri içerisine 15 bin rupi yerleştirdiğini anlatıyor. 

Fakat yapılan yardımı anlatırken Aamir Khan’dan bahsetmiyor:

"TikTok topluluğundan bir ricam var, lütfen bu videoyu olabildiğince paylaşın. Herhangi bir tanıtımını yapmadan muhtaç insanlara bağış yapan bir adama teşekkür etmek istiyorum. Bu bağışı şöhret kazanmamak için isimsiz olarak yaptı, ve şimdi kimse adını bilmiyor. Gece yarısı bir gecekondu mahallesinde buğday unu dağıtmak için bir kamyon geldi. Her bir kişi için 1 kg un olduğu söylendi, un miktarı çok az olduğu için birçok insan unu almaktan vazgeçti. Sadece gerçekten açlıktan ölmek üzere olan ihtiyaç sahipleri gittiler ve 1 kg un paketi aldılar. Ancak paketi evlerinde açtıklarında, içinde 15 bin rupi olduğunu gördüler."

AAMIR KHAN DA İDDİALARI YALANLADI

Aamir Khan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada un paketleri içersinde para koyan kişinin kendisi olmadığını, hikayenin uydurma olabileceğini belirtti.

The Quint isimli internet sitesi, Aamir Khan’ın tanıtım ekibine ulaşarak Aamir Khan’ın böyle bir yardım organize etmediği bilgisine ulaştı.

 

Ayrıca doğrulama platformu India Today, yardımın Aamir Khan tarafından yapıldığının asılsız olduğunu belirterek iddianın yanlış olduğunu ortaya koydu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler