AB Dışişleri Bakanları toplantısı yapılacak

Avrupa Birliği Dış İşleri Bakanlığı toplantısı Stockholm'de yapılacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı belirtildi.

Yayınlanma: 30.08.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı AB dışişleri bakanları toplantısı, 4-5 Eylül'de İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılacak. AB dönem başkanlığını üstlenen ülkelerin başkanlığında 1974 yılından bu yana düzenlenen gayri resmi toplantılar (Gymnich), İsveç'in dönem başkanlığında da başkent Stockholm'de yapılacak. Toplantılara, AB üyesi 27 ülkenin dışişleri bakanları katılacak. Stockholm'de Moderna Museet'te yapılacak toplantılara, AB'ye aday ülkeler Türkiye ile Hırvatistan ve Makedonya dışişleri bakanlarının da katılacağı bildirildi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, AB dönem başkanlığını üstlenen her ülkenin başkanlığında yapılan gayri resmi nitelikteki toplantıların bağlayıcı özelliği bulunmuyor.

Dışişleri bakanları, AB dış politika sorunlarıyla güvenlik konularında bir öngörüşme niteliğindeki toplantılarda bir araya geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler