AB heyeti Türkmen doğalgazı için Aşkabat'ta

Türkmenistan'da bulunan Avrupa Birliği heyeti enerji alanındaki işbirliğini görüştü. Büyükelçi Norber Zhusten başkanlığındaki AB heyeti Aşkabat ziyareti çerçevesinde ilk olarak Türkmenistan Dışişleri Bakanlığında bir dizi görüşmelerde bulundu.

Yayınlanma: 01.10.2011 - 11:14
Abone Ol google-news

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, taraflar başta enerji alanındaki gelişmeler olmak üzere, ticari-ekonomik, sosyal ve yatırım gibi alanlardaki işbirliğini masaya yatırdı. Görüşmelerde AB ülkelerinin artan enerji ihtiyacı da ele alınarak Türkmen petrol ve doğalgaz kaynaklarının sevkiyatı da değerlendirildi.

Dışişlerindeki görüşmenin ardından AB heyeti Türkmenistan Devlet Başkanlığı'na bağlı Hidrokarbon Kaynaklarının Kullanımı ve Yönetimi Ajansı Başkanlığında da bir dizi görüşmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği, Türkmenistan'ı Hazar Denizi'nin altından Azerbaycan'a bağlayacak Trans-Hazar doğalgaz boru hattı için müzakereleri başlatma kararı almıştı. Türkmenistan Hükümeti de doğalgazını Avrupa ulaştıracak Trans-Hazar boru hattı projesi için görüşmelerde bulunmaya hazır olduğunu ifade etmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler