AB Uyum Komisyonu'nda kavga

AB İlerleme Raporu'nun ele alındığı AB Uyum Komisyonu'nda gerginlik yaşandı. Komisyon'un CHP'li üyeleri, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a tepki göstererek salonu terketti.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 13:14
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, AB Uyum Komisyonu'nda AB üyelik sürecindeki gelişmeler hakkında bilgi verdiği toplantıda, tartışma çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Onur Öymen, usul hakkında söz aldı.
Öymen, Bağış'ın muhalefete yönelik açıklamasını Anadolu Ajansı'nın haberinden okuyarak, Bağış'ın özür dilemesini, aksi halde salonu terk edeceklerini söyledi. CHP'li üyeler, Bağış'ın özür dilemesini beklemeden salonu terk etti. Bağış, daha sonra  ''Sözlerime muhalefetten alınan varsa özür dilerim'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada ise ''CHP'li arkadaşlar genel başkanlarının kamera takıntısından olacak ki medyayı, kameraları görünce hemen şov yapmaya kahramanlığa soyunuyorlar. Ben komisyonda yaşanan olayı tamamen buna bağlıyorum'' karşılığını verdi.

 

Bağış ne demişti?

Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''Bazen Türkiye'de muhalefet ile çeteler arasındaki sınırın nerede olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü mühimmatla, silahlarla yakalanan, devleti  yıkmaya yönelik ve kendi kafalarına göre çetelerin yönettiği bir rejime kaydırma çabası içinde olan kişilerin avukatlığına soyunmuş bir muhalefetle Türkiye'nin  demokratik standartlarda, AB standartlarında bir ülke olması kolay bir süreç  değil.

Herkes  hata yapabilir, hatalardan dönmek de bir erdemdir. Muhalefet liderlerimizin de Türkiye'nin daha demokratik, daha şeffaf, daha kalkınmaya kitlenmiş bir ülke olmasına katkıda bulunacaklarını, Türkiye'nin bugüne kadar birçok sorunu çözen yapısının güçlendirilerek hep beraber diğer sorunlarını da çözebileceğini ümit ediyorum. Artık Türkiye'de kan akmasın, kimsenin yarınlardan korkusu olmasın.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler