ABD: Kaddafi güçleri Bingazi'den çekiliyor
Libya'ya havadan ve denizden bomba yağıyor. Libya şu ana kadar onlarca sivilin öldüğünü bildirirken, yaralı sayısını da 150 olarak verdi. Pazar gecesi düzenlenen operasyonda, Kaddafi'nin karargahındaki bir bina füzeyle vuruldu. Libyalı muhalifler operasyonları destekliyor. Irak, uluslararası güçlerin Libya'ya müdahalesine destek verdiğini bildirdi. ABD, Kaddafi'ye bağlı bazı güçlerin Bingazi bölgesinden çekildiğini açıkladı.
Libya lideri Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'ta, Bab ül-Aziziye'deki karargahında çadırının yakınında vurulan idari binada Libya güçlerinin "komuta ve kontrol merkezinin" bulunduğu bildirildi.
Adını açıklamak istemeyen bir koalisyon yetkilisi, binanın bundan dolayı imha edildiğini belirterek, "1973 sayılı karar çerçevesinde, Libya halkı için doğrudan tehdit oluşturan ve uçuşa yasak bölge uygulamasını engelleyen hedefleri vurmaya devam ettiklerini" belirtti. Kaddafi rejiminin sözcüsü Musa İbrahim, binanın Kaddafi'yi çadırında ziyaret eden özel konuklar için kullanıldığını, binanın tamamen yıkıldığını söyledi.
Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'ta, Bab ül-Aziziye'deki karargahında, çadırının yakınında bulunan üç katlı bir binanın cruise füzesiyle vurulduğu bildirilmişti.
Muhalifler saldırılardan memnun
Libyalı muhalifler, yabancı askerlerin Muammer Kaddafi ordusuna yönelik hava harekatından memnun olduklarını, ancak yabancı kara birliklerinin savaşa müdahale etmesine karşı olduklarını söyledi.
"Kaddafi bombalıyor"
Koalisyon güçlerinin, Libya'nın doğusunda stratejik önemdeki Ecdebiye kenti çevresindeki Muammer Kaddafi güçlerini sabah saatlerine kadar bombaladığı bildirildi.
Muhaliflerin sözcüsü, sivil giyimli Kaddafi yanlısı güçlerin Misrata'nın merkezinde olduklarını belirterek, Kaddafi güçlerinin 7 kişiyi öldürdüğünü ve yakındaki kasabalardan insan kalkanı oluşturmak için sivilleri getirdiklerini söyledi.
Sözcü, kentin Kaddafi güçleri tarafından kuşatma altında olduğunu ifade etti.
Fransa sivil ölümlerini yalanlıyor
Fransa, Libya'ya düzenlenen askeri operasyonda sivillerin öldüğüne yönelik bilgi olmadığını açıkladı. Sarkozy'nin başdanışmanı Henri Guaino, Libya'ya yönelik operasyonların ''bir müddet'' daha devam edeceğini söyledi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki rejim muhalifi Ulusal Konsey'in iki temsilcisiyle bugün görüşecek.
Libya hükümeti, koalisyon güçlerinin ülkeye düzenlediği hava harekatında 64 sivilin öldüğünü bildirmişti.
Ülkelerin tutumu
ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullan ise Batılı ülkelerin operasyonunda sivil kaybı olduğuna dair bilgi bulunmadığını belirtmişti.
Rusya da operasyonda sivil ölümleri olduğunu bildirerek, İngiltere, Fransa ve ABD'den "ayırt etmeksizin güç kullanımını" durdurmasını istemişti.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças, Libya'ya düzenlenen askeri operasyonlara Yunanistan'ın katılmadığını yalnızca kolaylıklar sağladığını söyledi.
Küba Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi'nin kararının ardından cumartesi günü Libya'ya yönelik başlayan çok uluslu askeri operasyonu kınadı.
Irak hümüketi müdahaleden memnun
Irak hükümet sözcüsü Ali El Debbağ, Libya'ya müdahale konusunda Irak'ın pozisyonunu soran Reuters muhabirine verdiği yanıtta, "Irak hükümeti, Libya halkını korumak için gösterilen uluslararası çabaları destekliyor" dedi.
El Kaide uyardı
Terör örgütü El Kaide'nin Kuzey Afrika kanadının lideri Abdulmelik Drukdel, Libyalı muhaliflere, Amerika'ya ve ABD'nin, Muammer Kaddafi güçlerini bombalayan uluslararası koalisyondaki rolüne güvenmemeleri uyarısında bulundu.
"Arap Birliği operasyonu destekliyor"
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Arap Birliği'nin, BM kararı çerçevesinde Libya'ya yönelik operasyonu desteklemeyi sürdürdüğünü söyledi.
Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Batılı güçlerin Libya'ya yönelik harekatından kaygı duyduğu yönündeki açıklamasının ardından bugün de Libya'ya askeri harekata yetki veren BM kararına saygı duyduğunu söyledi.
"Kaddafi hedef değil"
İngiltere Genelkurmay Başkanı General David Richards, Libya'ya yönelik uluslararası koalisyon güçlerinin operasyonunda Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "hedef" olmadığını belirtti.
İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox ise "Kaddafi'yi hedef almanın potansiyel olarak bir olasılık olduğunu" kaydetti, ancak bunun "akılsızlık" olacağını sözlerine ekledi.
Yeni yaptırımlar geliyor
Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Libya'ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda anlaştı.
AB resmi gazetesinde yarın yayımlanarak yürürlüğe girecek yaptırımlar kapsamında Libya yönetiminden 11 isme daha seyahat yasağı getirilerek bu kişilerin ve aralarında bankalar, yatırım fonları, vakıflar ile kamu iştiraklerinin bulunduğu 9 kuruluşun AB'deki mal varlıkları donduruldu.
Sallum kapısında hareketlilik
Bingazi'den Libyalı ve Mısırlı aileler başta olmak üzere Çad, Sudan, Nijer, Nijerya, Somali ve Bangladeş gibi birçok ülkenin vatandaşları, Sallum Sınır Kapısından Mısır'a giriş yapıyor.
Araçlara istifledikleri önemli eşyalarıyla sınırdan giriş yapanlar, operasyon bitinceye ve ülkede istikrar yeniden sağlanıncaya kadar Libya'ya dönmeyi düşünmediklerini söylediler.
Bingazi ve diğer kentlerde çeşitli işlerde çalışan, ülkede gerginliğin tırmanmasıyla iki hafta önce Mısır sınırına gelen çok sayıda yabancı da ülkelerine dönmeyi bekliyor.
Yabancılar arasında bulunan kadın ve çocuklar Mısırlı görevliler tarafından sınır kapısındaki binalara yerleştirilirken, erkekler dışarıda kurulan derme çatma çadırlarda ve duvar köşelerinde adeta yaşam mücadelesi veriyor.
ABD: Kaddafi'ye bağlı güçler Bingazi bölgesinden çekiliyor
Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, muhalif güçlerin merkezi durumundaki Bingazi ile diğer iki önemli kent Ecdebiye ve Misrata'dan çekildikleri bildirildi. Reuters'ın haberine göre bir ABD Ulusal Güvenlik yetkilisi, "uluslararası koalisyon güçlerinin operasyonunun ardından Kaddafi güçleri bu üç merkeze yönelik ilerlemelerini durdurmuştu" dedi. Yetkili, uluslararası operasyona karşın Kaddafi güçlerinin hala aktif durumda olduğunu da belirtti.
Libya'daki muhalifler: Misrata'da ölenlerin sayısı 11'e yükseldi
Libya'daki muhalifler, Trablus'un doğusundaki Misrata'da Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin açtığı ateşte ölenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. Kentteki muhalifler, Kaddafi güçlerinin tehditle kentin dışında 500 kadar kişiyi toplayarak, Misrata merkezinde Kaddafi lehine gösteri yapmaya zorladıklarını belirttiler.
Aynı anda kentte binlerce kişinin katıldığı bir karşı gösterinin düzenlediğini ifade eden muhalifler, keskin nişancıların çatılardan ve tanklardan Kaddafi aleyhine gösteri yapanlara ateş açtığını, çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğunu kaydettiler.
Kaddafi güçlerinin kente girmeyi başaramadığını söyleyen muhalifler, şimdiye kadar 11 kişinin öldüğünü söylediler. Öte yandan, Belçika'ya ait 4 F-16 savaş uçağı, Libya'ya uluslararası koalisyonun müdahalesinde bugün ilk kez yer aldı.
Kaddafi güçleri bir yerleşim birimini bombaladı
Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerinin, ülkenin batısındaki Zintan'ı bombaladıkları bildirildi. El Cezire televizyonu bombardımanın birkaç saat sürdüğünü duyurdu. Bombardımanla ilgili henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.
ABD Afrika Komutanlığı Komutanı General Ham
ABD Afrika Komutanlığı komutanı General Carter Ham, Almanya'dan telekonferansla yaptığı basın toplantısında, koalisyon güçlerinin uçuşa yasak bölgenin sürdürülmesi için hava operasyonuna devam ettiğini söyledi. Uçuşa yasak bölgenin genişleyeceğini ve yakın zamanda bin kilometre alanı kapsayacağını belirten Ham, Libya'nın füzelerine yönelik 12 ek seyir füzesinin daha kullanıldığını kaydetti. Ham, bunun yanında uçuşa yasak bölgeyi uygulamak için koalisyonun 70 ile 80 arası sorti yaptığını, ancak önümüzdeki günlerde sortilerin sıklığının azalmasını beklediğini bildirdi. Ham, operasyonun Kaddafi'nin Bingazi'de ilerlemesini de durdurduğunu dile getirdi.
'Misyonumuz Kaddafi'yi hedef almak değil'
General Ham, bir soru üzerine, Kaddafi'nin başta kalması seçeneğinin "ideal" olmadığını ama görevlerinin Kaddafi'yi hedef almadığını ve nerede olduğunu araştırmak olmadığını söyledi. Başka bir soru üzerine, Libya'daki görevlerinin sivil halkı korumak olduğunu, Kaddafi'ye karşı savaşan muhalifleri desteklemek gibi bir misyonlarının bulunmadığını ve muhaliflerle doğrudan koordinasyonlarının olmadığını belirten Ham, operasyonun Kaddafi'nin güçlerini "tamamen yok etmek" gibi bir amaç da taşımadığını söyledi.
Kaddafi'nin kara güçlerini izlediklerini, sivillere karşı tehdit oluşturmadıkları müddetçe bu birliklere karşı operasyonda bulunmayacaklarını ifade eden Ham, ancak uluslararası toplumun direktiflerine uyulmaması ve bu birliklerin sivillere yönelik konuşlandırılması ve tehdit oluşturulması halinde, bu birliklere karşı saldırıda "bulunabileceklerini ve bulunacaklarını" dile getirdi. Ham, "Kaddafi güçlerinin de kendilerini savunmak için konuşlanması gibi bir durum olması halinde, bunu nasıl ayırt edebileceklerine" yönelik sorulara ise net yanıt vermedi.
İtalya, NATO devreye girmezse üslerin kontrolünü geri alacak
İtalya, NATO devreye girmezse Libya'ya operasyon için kullandırdığı üslerde kontrolü devralacağını bildirdi. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, AB'li meslektaşlarıyla toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Libya operasyonunun NATO komutasına devredilmemesi halinde "İtalya'nın üslerin (uluslararası koalisyonca) kullanımını yeniden değerlendireceğini" belirtti.
Frattini "Eğer komuta merkezlerinin çoğalması sözkonusu olursa, üslerimizin kontrolünü geri alacağımız bir yöntem üzerinde çalışmalıyız" dedi. Franco Frattini, NATO devreye girmezse "başkalarının eylemlerinin İtalya'ya geri tepmemesini güvence altına alacak bir çözüm" arayışına gireceklerini sözlerine ekledi. 7 üssünü Libya'ya operasyon yapan ülkelerin kullanımına açan İtalya, harekata 6 Tornado savaş uçağıyla katılıyor.
Katar'a ait 4 uçak, Yunanistan'daki üsse gelecek
Katar'a ait 4 adet Mirage savaş uçağının, Yunanistan'ın Girit adasındaki Souda üssüne geleceği bildirildi. Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada, uçakların yarın geleceğini, kendilerinden uçakların gelmesinin kolaylaştırılmasının istendiğini belirtti. Yetkili, uçakların görevi konusunda bir açıklama yapmadı ancak Katar jetlerinin, Libya'daki hedeflerin bombalanması operasyonlarına katılabileceği bildirildi.
Avrupa'da Libya konusunda çatlak
Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Libya'ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda anlaşır ve bu ülkeye insani yardım sağlamaya hazır olduğunu açıklarken, Libya'ya askeri operasyon konusundaki görüş ayrılıkları ortaya çıkıyor. Libya'ya uluslararası koalisyonun müdahalesine karşı olan Bulgaristan'ın Başbakanı Boyko Borissov, uluslararası koalisyonun BM kararıyla Libya'ya hava taarruzunun, özellikle petrol çıkarlarının güdümünde bir "macera" olduğunu söyledi.
Başbakan Borissov, özel TV7 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ittifakın müdahale için ne hedeflerini ne de yöntemlerini belirlemediğinden koalisyonda yer almadıklarını belirterek, "Pilotlarımızın böyle bir macerada yer almalarına izin vermem" dedi. Petrol ve Libya petrolünün gelecekte kullanılmasının bu operasyonun yapılmasının arkasındaki başlıca neden olduğunu ve Afrika'da yüzbinlerce insanın öldürüldüğü ve olayların sürdüğü birçok ülke bulunduğunu, ancak bu ülkelere operasyon yapılmadığını söyleyen Borissov, Albay Kaddafi'nin derhal gitmesini sağlamak için "mali-ekonomik abluka" uygulanması gerektiğini kaydetti.
AB üyesi olmayan Norveç'in Savunma Bakanı Grete Faremo da, ülkesinin Libya'ya askeri operasyona katılmak için Akdeniz'e gönderdiği altı F-16 savaş uçağının, komuta sorununa açıklık getirilinceye kadar operasyonda görev almayacağını belirtti. Faremo, savaş uçaklarına koalisyonun operasyonlarına katılma emri verilmediğini belirterek, "Uçakların görevde yer almaları için yeni emre ve komuta sisteminin yürürlüğe girmesine ihtiyaç var. Bunun için birkaç gün gerek" dedi.
'Kaddafi ile müzakere olmayacak'
Libya'nın Bingazi kentinde üslenmiş olan muhalefetteki Ulusal Konsey, savaşın sona erdirilmesini sağlamak üzere Muammer Kaddafi ile müzakere yapmayı planlamadıklarını açıkladı. Konsey yetkilisi Abdül el Hafız Goga, düzenlediği basın toplantısında, "biz bu diktatöre karşı, bizi zorunlu bıraktığı yıpratma savaşının içindeyiz. Bu nedenle kendisiyle görüşmeyi reddediyoruz" dedi. Kaddafi'nin "uluslararası düzeyde aranmakta olan bir savaş suçlusu olduğunu" belirten Goga, "kendi halkına karşı soykırım eylemlerinden ötürü yargılanacak" dedi.
'Misrata'da ölü sayısı 40'
Libyalı muhalifler, Trablus'un doğusundaki Misrata kentinde Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin saldırısında ölenlerin sayısının 40'a yükseldiğini bildirdi. Muhaliflerin sözcüsü ve kentteki hastane kaynakları, Kaddafi güçlerinin ateşinde ölenlerin 40'a çıktığını ve 300'den fazla kişinin de yaralandığını belirterek, can kaybının artabileceğini kaydettiler.
Öte yandan, Libya'daki muhalefetin internette yayın yapan televizyonu El Hürra'nın kurucusu Muhammed El Nabbus'un Kaddafi güçlerinin cumartesi Bingazi'ye saldırılarında öldürüldüğü bildirildi. Merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü'nden (IPI) yapılan açıklamada, bir bilgisayar şirketinin sahibi olan 28 yaşındaki El Nubbus'un, Bingazi saldırılarında hayatını kaybettiği belirtildi.
Öte yandan, Fransa Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Albay Thierry Burkhard, Fransız savaş uçaklarının Libya'ya askeri müdahalenin başlangıcından beri tek taarruzunun cumartesi yapıldığını bildirdi. Sözcü, bu taarruzda Libya ordusuna ait dört zırhlı aracın vurulduğunu, bundan sonra Fransız savaş uçaklarının saldırılarda yer almadığını belirtti.
'Başkent Trablus'a yeni bir hava saldırısı başladı'
Libya resmi televizyon kanalı, başkent Trablus'a yeni bir hava saldırısı başlatıldığını duyurdu. Kentte başlayan ve gece karanlığında mermi izleri açıkça görülebilen uçaksavar ateşinin ardından, patlama sesleri duyuluyor. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin rezidansı yönünden de patlama sesleri geliyor.
ABD Savunma Bakanı Gates
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ABD'nin Libya'daki operasyona katılımının çok yakın zamanda azalacağını söyledi. Temaslarda bulunmak için Rusya'ya gelen Gates, Rus İnterfaks ajansına verdiği röportajda, ABD'nin Libya'ya yönelik operasyondaki katılımının çok yakın zamanda azalacağını belirterek, Libya'ya karşı oluşturulan ittifakın Muammer Kaddafi'yi öldürmek gibi bir hedef koymasının ise yanlış olacağını kaydetti.
Gates, Libya'ya yönelik operasyonun amacının BM Güvenlik Konseyi'nin 1973 nolu kararında belirtildiğini ifade ederek, "Bu da öncelikle uçuşa yasak bir bölge oluşturmak ve ikincisi de Kaddafi'nin kendi halkını öldürmesini engellemek. Kararın alınmasının üzerinden sadece bir kaç gün geçmesine rağmen bu iki hedefin da hayata geçirilmesi konusunda başarılı olunduğunu düşünüyorum" dedi. ABD'nin Libya'daki hava savunma sistemlerini etkisiz bırakmak için bu ülkeye yönelik operasyonda hava kuvvetlerini ve donanmasını kullanmayı kabul ettiğini vurgulayan Gates, "Bunun ardından diğer ülkelerin hava kuvvetleriyle birlikte uçuşa yasak bir bölge oluşturuldu. Bu yüzden operasyonun ilk 2-3 günü gerçekten de önemli rol oynadık ve çok yakın zamanda bu rolümüzün azalmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Gates, ABD Başkanı Barack Obama'nın Amerikan Silahlı Kuvvetleri'nin Libya toprakları üzerinde kalmasını istemediğini çok net bir şekilde ifade etmesinin önemli olduğunu kaydetti. Libya halkının Kaddafi olmadan çok daha iyi koşullara sahip olacağına herkesin emin olduğunu belirten Gates, "Ama buna yine Libyalıların kendilerinin karar vermesi gerekiyor. Eğer hükümetten bir saldırı olmazsa ve bu konuda bir şansları olursa sanırım onlar da bunu tercih edecektir. Ben silahlı kuvvetleri Kaddafi'yi öldürme hedefiyle oraya göndermenin yanlış olacağına inanıyorum" dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Toner
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "ABD'nin, NATO'nun Libya'ya müdahil olması konusunda Türkiye'den nasıl bir rol beklediği" konusunda, "Türkiye'nin rolünün ne olduğunu karakterize etmek istemem çünkü bunu tanımlamak onlara bağlı. Biz tabii ki bu tür durumlarda Türkiye'yi çok değerli bir ortak olarak görüyoruz" dedi.
Toner, günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Türkiye, NATO'nun Libya'ya müdahil olmasına karşı çıkıyor. Türkiye ile aranızdaki farklılıkların nasıl üstesinden geleceksiniz? Türkiye'den nasıl bir rol bekliyorsunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.
"Türkiye'nin yakın bir müttefik olduğunu ve NATO bünyesinde önemli bir askeri varlığının bulunduğunu" ifade eden Toner, şunları kaydetti: "Türkiye'nin rolünün ne olduğunu karakterize etmek istemem çünkü bunu tanımlamak onlara bağlı. NATO içinde bu tür müzakereler Brüksel'de devam ediyor, dolayısıyla onların önüne geçmek istemem. Ancak biz tabii ki bu tür durumlarda Türkiye'yi çok değerli bir ortak olarak görüyoruz".
Libya hükümet sözcüsü: Misrata'yı üç gün önce kurtardık
Libya hükümet sözcüsü, ülkenin en büyük üçüncü kenti Misrata'yı "üç gün önce kurtardıklarını" bildirdi. Sözcü Musa İbrahim düzenlediği basın toplantısında, hükümet güçlerinin kenti üç gün önce kurtardıklarını ve Misrata'da "terörist unsurları" aradıklarını söyledi. Uluslararası koalisyonun bugün albay Muammer Kaddafi'nin Guededfa aşiretinin yaşadığı Trablus'un 750 km güneyindeki Sebha kentini bombaladığını belirten sözcü, "Düşman koalisyonun cumartesiden beri Trablus, Zuvara, Misrata, Sirte ve Sebha'ya özellikle havaalanlarını hedefleyerek, hava taarruzu ve füze saldırısı düzenlediğini" kaydetti.
İbrahim, çok sayıda ölü olduğunu, limanların da bombalandığını, ayrıca Sirte sivil havaalanının hedef alındığını belirterek, "Sirte'yi görün, sivil bir havaalanı ve bombalandı, çok sayıda insan öldü. Limanlar da bombalandı" dedi. Öte yandan, Kanada'ya ait dört F-18 avcı uçağı bugün Libya'ya ilk sortilerini yaptı, ancak herhangi bir hedefi bombalamadı.
Fransız Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Albay Thierry Burkhard da, bu akşamki hava taarruzlarına katılan Mirage 2000-D tipi bir Fransız savaş uçağının Bingazi'nin 100 km güneyinde Kaddafi güçlerine ait bir zırhlı aracı imha ettiğini bildirdi. Sözcü, taarruzun sonunda yapılan keşifte sivil kayıp olmadığının teyit edildiğini belirtti. Öte yandan BM kaynakları, BM Güvenlik Konseyi'nin perşembe günü Libya'nın talebiyle bir toplantı yapacağını kaydettiler.
Trablus yakınlarında bir donanma üssü vuruldu
Libya'da Muammer Kaddafi güçlerine yönelik uluslararası koalisyon tarafından bu akşam düzenlenen hava taarruzunda Trablus yakınlarındaki bir donanma üssü vuruldu. Görgü tanıkları, Trablus'un 10 km doğusundaki Busetta deniz üssünün TSİ 21.00'den kısa bir süre sonra vurulduğunu belirttiler. Libya devlet televizyonu da uluslararası koalisyonun Trablus'u bombaladığını bildirdi. Basın mensupları, başkent civarından uçaksavar ateşinin açıldığını belirttiler.
İlgili haberler için tıklayınız:
- NATO'YA TÜRKİYE FRENİ
- BAN Kİ-MUN'A SALDIRI
- "HAREKATIN SONU NEREYE VARACAK?"
- PUTİN DE 'HAÇLI' DEDİ
- BM GÜVENLİK KONSEYİ LİBYA'YI GÖRÜŞECEK
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı