ABD'den açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili konuda bir sonraki aşamanın hazırlıklarına başladıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 22.12.2009 - 19:06
Abone Ol google-news

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, gazetecilerin, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın bu sabahki konuşmasına işaret ederek, "Tahran, nükleer konuda 31 aralıka kadar tanınan süreye uymaya niyetli görünmüyor. Beyaz Saray bir sonraki aşamanın planlarını yapmayı başladı mı?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Uluslararası toplumun bu konuda birleşmiş durumda olduğunu, sadece ABD değil, 5 1 olarak hareket ettiklerini kaydeden Gibbs, "Ahmedinejad, yaklaşmakta olan son süreyi tanımayabilir, ancak bu uluslararası toplum için çok gerçek bir son süre" dedi.
Gibbs, İran'ın sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyleyerek, eğer bunu yapmazlarsa uluslararası toplumun da ona göre davranacağını belirtti.

Bir sonraki aşamanın planlarını haftalar önce yapmaya başladıklarını ifade eden Gibbs, şöyle devam etti:
"İran, kararını kendisi verecek. Biz, onlara farklı bir yol sunduk. Eğer bunu kabul etmeme kararı alırlarsa, ABD ile 5 1 de ona göre hareket edecek. Bunun hazırlıkları başladı. (ABD Başkanı Barack) Obama, bir sonraki adımlara ilişkin olarak, eylüldeki BM toplantılarında ve son Çin ziyaretinde görüşmelerde bulundu. Dolayısıyla, eğer İran sorumluluklarını yerine getirmeye istekli değilse, bu adımları atmaya başladık."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler