ABD'den Filistin Kurtuluş Örgütü açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayı Senatör Ted Cruz ve bazı kongre üyelerinin, başkent Washington'da bulunan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ofisinin kapatılması çağrısına olumsuz baktıklarını açıkladı.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 08:47
Abone Ol google-news
Dışişleri Bakanlığı Basın Direktörü Elizabeth Tredeau, FKÖ'nün ofisinin kapatılmasının, ABD'nin, Filistin ve İsrail arasında iki devletli çözüm politikasına uymayacağını ve taraflar arasındaki görüşmeleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Elizabeth Tradeau, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Senatör Ted Cruz ile Milletvekili Mark Meadows'un başını çektiği ve 30'u aşkın başka milletvekili tarafından da imzalanarak, Dışişleri Bakanı John Kerry'ye gönderilen, FKÖ ofisinin kapatılmasını içeren mektupla ilgili soruları yanıtladı. Mektubun Dışişleri Bakanlığı'na ulaştığını ve kısa sürede yanıt vereceklerini belirten Tradeau, “FKÖ ofisini kapatmak, İki devletli çözüm arayışımıza, ABD-Filistin ortaklığına, Filistinliler ile İsrailliler arasında bulunan gerginlikleri yumuşatma girişimlerine zarar verir” dedi.

FKÖ'nün uluslararası alanda Filistin halkını temsil ettiğine inandıklarını belirten Tredeau, “FKÖ önemli bir ortağımız ve iki devletli çözüm arayışlarında önemli bir rolü var” diye konuştu.

Tredeau, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de süregelmekte olan şiddet olayları yüzünden büyük endişe duyduklarını, sivil insanların hayatına mal olacak şiddete her yerde ve her zaman karşı olduklarını da sözlerine ekledi.

Başkan aday adayı Senatör Ted Cruz ve 30'u aşkın ABD Kongresi üyesi, John Kerry'ye yolladıkları mektupla, FKÖ ofisinin teröre destek verdiği gerekçesiyle kapatılmasını istemişlerdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ilişkin soruları da yanıtlayan Tredeau; Esad'ın, Suriye'de geçiş sürecinden sonra kurulacak bir yönetimin parçası olamayacağını söyledi. Esad'ın ne zaman, nasıl ve nereye gideceğinin hala tartışıldığını belirten Tredeau, “Bizim Esad'ın meşruiyetini yitirdiğine ilişkin görüşümüz sürmektedir, bu konuda bir değişiklik yok. Ancak süreç içinde bazı gelişmeler oluyor. Esad'ın ne zaman, nasıl, nereye gideceği tartışılıyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler