ABD'den Gülen'in iadesi için açıklama: Türkiye dosyayı gönderdi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'den kendilerine Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili fiziksel bir talep gelmediğini açıkladı. Akşam saatlerinde Obama, Erdoğan'la telefonda görüştü. Görüşmeyle ilgili olarak Beyaz Saray'dan, 'Türkiye, Gülen için resmi iade talebinde bulundu' diye açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 19.07.2016 - 18:41
Abone Ol google-news

Reuters’ın haberine göre,Türk yetkililerden ‘fiziki bir talep’ gelmediğini  belirten Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, talebin işlemde olduğuna inandığını ifade etti.

Obama, Erdoğan'la telefonda görüştü. Beyaz Saray, görüşmeyle ilgili olarak "Türkiye, Gülen için resmi iade talebinde bulundu. Darbe soruşturması için her türlü destek verilecek" açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN: ABD'YE DOSYA GÖNDERDİK

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Gülen'in iadesi için ABD'ye dosya gönderdik. Bu terörist başını artık daha fazla korumayın" ifadelerini kullanmıştı. ABD’nin, Gülen’in darbe girişimiyle bağına dair kanıt istemeseni eleştiren Yıldırım, şunları söylemişti:

“Görünen köy kılavuz ister mi? Ama biz yine istemedikleri kadar kanıtı onların önüne koyacağız. Ancak Amerikalı dostlarıma şunu buradan sormak istiyorum: 11 Eylül'de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo'da şüphelileri toplarken elinizde kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken FETÖ için, üstelik olay çok açıkken kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Bunun size de faydası yok.”

KALIN: RESMİ TALEP HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dosyanın gönderildiğini kaydeden Başbakan’ın aksine Gülen’in iadesi için resmi talep hazırlandığını aktararak, “ABD Gülen'i iade etmemede ısrarcı olursa koruduğu izlenimini verir” diye konuşmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler