ABD'den İran’a yeni yaptırım kararı
ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, İran’a yeni yaptırımlar getirildiği belirtildi.
İran'la nükleer anlaşmadan çıkmasının ardından ülkeye çok sayıda yaptırım uygulayan ABD Başkanı Donald Trump bu kez, İran Devrim Muhafızlarının Besiç milislerini destekledikleri gerekçesiyle İran’daki 20 şirket ve bankaya yaptırım kararı açıklandı.
<haber-dikey:1111308,1102866,1111203>
LİSTEDE BÜYÜK BANKALAR YER ALIYOR
ABD Maliye Bakanlığı'nın yaptırım listesinde Mellat gibi büyük bankaların yer alması dikkat çekti. Maliye Bakanlığı, bankayı 'iç ve dış saldırganlık amacıyla temettü, faizsiz ödünç para ve kredi şeklinde her yıl milyonlarca dolar' aktarmakla suçladı.
Bakanlığın yaptırım listesine ayrıca İran Devrim Muhafızları ile bağlantısı olduğu ileri sürülen şirketlere finansal ve teknik desek sağlayan Parsian Bank, Sina Bank ve Bahman Group gibi bankalar da alındı.
ABD Maliye Bakanlığı’nın, finansmanın Mehr Eqtesad Bank üzerinden de sağlandığını tahmin ettiği öğrenildi.
ABD’nin yaptırım listesine büyük üretici şirketler ve yatırım şirketleri de bulunuyor.
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Sputnik'te yer alan habere göre, Beyaz Saray’dan üst düzey bir kaynak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni yaptırımların İran’ın milyarlarca dolarlık varlıklarının bloke edilmesini sağlayacağını belirtti.
ABD'li yetkili, Besiçlerle bağlantılı kurum ve şirketlerin hedef alınmasını İranlı milis gücünün çocuk asker kullandığı iddiasıyla da gerekçelendirdi.
Video Haberler
-
İlk caretta caretta yuvası tespit edildi.
-
Arılar ağaç kovuğuna yuva yaptı
-
Freni boşalan belediye otobüsü kaza yaptı
-
İktidarın çağrısıyla dolar bozdurmuştu; Hükümet çarptı!
-
'Yıl boyu yaşadıkları yerlerden biri'
-
Balıkesir’de ayağı kırık karaca tedavi edildi
-
Türkiye Kupası finali öncesi taraftarlar birbirine girdi
-
Karavanlar zincirleme kaza yaptı: Yaralılar var
-
MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu
-
Kayıp olan 29 yaşındaki şahsın cesedi bulundu!
En Çok Okunan Haberler
-
Ünlü bankadan korkutan dolar/TL tahmini
-
Merkez için 'izin alamadılar' yorumu
-
Motorine dev zam!
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Emniyet'ten Sabri Uzun hamlesi
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler